“NE DESPĂRȚIM DE ACEȘTI FOȘTI COLEGI CARE AU ALES SĂ FIE ALĂTURI DE PUTERE”

Distribuie pe:

Președintele Pro România, Victor Ponta, a anunțat, luni, că se desparte de colegii care au votat Guvernul Orban, iar Pro România rămâne în Opoziție.

“A trecut Guvernul PNL Orban. Pro România NU a susținut acest Guvern (cei câțiva foști colegi care au votat au decis azi să meargă alături de PNL împotriva deciziei pe care am luat-o împreună - motiv pentru care azi ne despărțim și mergem mai departe fără ei); cei care ne acuzau că rămâne țara neguvernată să se apuce acum de treabă. Câteva alte observații “la cald”: ca și în Decembrie 2009, avem un Guvern pe care oamenii NU l-au votat, care a trecut de Parlament prin aceleași metode ca în 2009, un Guvern care are ca singură legitimitate sprijinul președintelui și care nu are nicio competență și nicio soluție pentru criza economică și socială care vine; ca și în Decembrie 2009 sau în Decembrie 2015, problemele adevărate și imediate ale oamenilor nu au contat. Doar dorința de a pune cât mai repede și în orice fel mâna pe Putere, și obsesia recurentă de a avea și președinte și Guvern (și toate instituțiile Statului) în mâna unui singur Partid “de dreapta”, a scris Ponta, pe Facebook.

El a precizat că se pregătește să sancționeze în Opoziție greșelile Puterii.

“Pro România a pornit ca un proiect politic de centru-stânga modern, care sprijină doar profesionalismul în guvernare, dispus să lupte cu sistemul politic PSD - PNL, păstrând valori de centru-stânga europene. Am luptat cu Dragnea și Dăncilă - nu ne transformăm în slugile lui Orban. Este evident că azi au fost folosite toate forțele împotriva noastră - dar Pro România este o necesitate pentru însănătoșirea politicii de stânga modernă - vom merge în continuare pe drumul nostru. Bătălia adevărată va fi în 2024 - să scoatem din nou țara din criză (ca în 2012)”, a adăugat Victor Ponta.

Totodată, liderul Pro România s-a mai arătat dezamăgit de parlamentarii care au votat Guvernul liberal: “Ne despărțim de acești foști colegi care au ales să fie alături de Putere”.

“Sigur că sunt profund dezamăgit de faptul că oameni pe care i-am sprijinit, promovat, respectat și apărat în toate situațiile, nu au rezistat azi în fața presiunilor - și că au ales să lupte împotriva Pro România, a propriilor convingeri și împotriva mea. O lecție despre oameni din care tot nu reușesc să înțeleg și să învăț de ajuns. Păcatul lor este însă că au instaurat un Guvern care va face foarte mult rău - și oamenii nu îi vor ierta pentru asta. Ne despărțim de acești foști colegi care au ales să fie alături de Putere. Noi rămânem în Opoziție alături de cei care ne votează și care au încredere în mine”, a mai scris Ponta.

Lasă un comentariu