PESIMISMUL FAVORIZEAZĂ DEZVOLTAREA BOLILOR CORONARIENE

Distribuie pe:

Cercetătorii finlandezi de la Universitatea Tampere, citați de descopera.ro, susțin că o perspectivă negativă asupra vieții poate afecta sănătatea inimii, pesimismul contribuind semnificativ la dezvoltarea de boli coronariene.

“În cadrul studiului nostru, au fost monitorizați 3.000 de bărbați și femei, cu vârste cuprinse între 52 și 76 de ani, timp de 10 ani.

Astfel, pesimiștii au prezentat un risc de patru ori mai mare de a dezvolta boli de inimă în comparație cu participanții considerați cel mai puțin pesimiști. Cele mai pesimiste persoane din cadrul studiului au prezentat de asemenea un risc de două ori mai ridicat de a muri din cauza unei boli coronariene.

Se constată astfel că pesimismul singur este un factor de risc pentru dezvoltarea de boli coronariene, chiar și atunci când se ia în calcul stilul de viață, colesterolul și nivelul de zahăr din sânge.

Pesimiștii se așteaptă să li se întâmple mai multe lucruri rele decât bune, iar presupunerea celor mai grave lucruri în fiecare situație crește nivelul de inflamație în organism.

Totuși, niciun optimism exagerat nu a îmbunătățit rezultatele în materie de sănătate. Oamenii au atât trăsături optimiste, cât și pesimiste, iar optimismul singur nu este benefic. Concluziile acestui studiu au arătat că a nu fi prea pesimist este principalul beneficiu pentru sănătate.

Pesimismul se dezvoltă în copilărie și adolescență, devenind parte a naturii unei persoane. Problemele financiare și circumstanțele dificile din familie experimentate în copilărie pot cauza pesimism.

În studii anterioare, am constatat că există o legătură și între depresie și o probabilitate mai mare de a dezvolta boli coronariene”, afirmă oamenii de știință finlandezi.

Lasă un comentariu