CINCI TIGRI, SALVAȚI DE O GRĂDINĂ ZOOLOGICĂ DIN POLONIA...

Distribuie pe:

Cinci tigri salvați de o grădină zoologică poloneză, dintr-un transport blocat la granița dintre Polonia și Belarus, la sfârșitul lunii octombrie, vor fi transferați în acest weekend la un adăpost pentru animale din Spania, a precizat directoarea grădinii zoologice din Poznan, Ewa Zgrabczynska, potrivit DPA.

În Spania, animalele vor avea parte de o climă mai blândă, a precizat Ewa Zgrabczynska, precum și de condiții mai bune, care includ țarcuri în aer liber, mai spațioase decât cele pe care le putea oferi grădina zoologică din Poznan, în vestul Poloniei.

Luna trecută, grădina zoologică poloneză a adăpostit nouă tigri care erau transportați, în condiții precare, din Italia spre Daghestan, în Rusia, și au fost opriți la granița dintre Polonia și Belarus, din cauza absenței documentelor necesare.

Unul dintre animale a decedat în timpul acestei călătorii. Organizatorul transportului ar putea fi acuzat de rele tratamente împotriva animalelor.

Alte patru animale care au făcut parte din acel transport, inclusiv un exemplar care a suferit recent o intervenție chirurgicală realizată cu succes la tractul digestiv, vor rămâne în Polonia, în grădinile zoologice din Poznan și din orașul Czluchow.

Lasă un comentariu