ADRIAN ZUCKERMAN A FOST CONFIRMAT ÎN FUNCȚIA DE AMBASADOR ÎN ROMÂNIA

Distribuie pe:

Adrian Zuckerman a fost confirmat, miercuri, de Senatul american în funcția de ambasador în România, cu 65 de voturi pentru și 30 împotrivă, conform site-ului acestei camere a Congresului Statelor Unite.

De profesie avocat, el a emigrat din România, în Statele Unite, la vârsta de 10 ani, și vorbește fluent limba română.

Zuckerman a fost admis în Baroul din New York, în 1984, fiind partener în cadrul firmei internaționale de avocatură Seyfarth Shaw LLP. Anterior, a mai ocupat funcția de co-coordonator al departamentului de servicii naționale imobiliare și pentru companii, la Epstein Becker & Green, PC, New York, iar mai înainte a fost coordonator pentru proprietăți imobiliare la Lowenstein Sandler, LLP, New York.

De asemenea, el a ocupat funcția de președinte al unui juriu de selecție judiciară al unei instanțe civile și de arbitraj pentru Consiliul Imobiliar din New York.

Activ în domeniul filantropic și educațional, Adrian Zuckerman este membru al consiliului Kids Corp și face parte din consiliul absolvenților New York Law School. Are diplomă preuniversitară de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) și a obținut diploma în Drept la New York Law School.

Cu prilejul audierii, la 20 iunie, în fața Comitetului pentru Relații Externe din Senatul american, Adrian Zuckerman a afirmat că dorește să răsplătească ospitalitatea americană prin promovarea intereselor Statelor Unite în România.

“Dacă voi fi confirmat, aș dori să ofer un sprijin constant demersurilor importante de combatere a corupției în România”. “Combaterea corupției și sprijinirea independenței judiciare sunt vitale pentru prosperitatea și securitatea pe termen lung a României”, a spus atunci Zuckerman, citat de The Washington Times.

 

Lasă un comentariu