UN BELGIAN DE NOUĂ ANI, SUPRANUMIT “BĂIATUL-MINUNE”, S-A RETRAS DE LA O UNIVERSITATE OLANDEZĂ ÎN URMA UNEI DISPUTE

Un băiat belgian în vârstă de nouă ani, care este pe cale să devină cel mai tânăr absolvent universitar din lume, a renunțat la studiile de la Universitatea Eindhoven din Olanda în urma unei dispute legate de posibila sa dată de absolvire, informează Reuters.

Laurent Simons a ținut prima pagină a ziarelor din lumea întreagă luna trecută, după ce a anunțat că dorește să își finalizeze studiile de licență în inginerie electrică la Universitatea de Tehnologie din Eindhoven înainte de sfârșitul anului 2019 - o performanță care l-ar fi ajutat să devină primul absolvent universitar din lume care nu a împlinit încă vârsta de 10 ani.

Luni, însă, universitatea olandeză i-a informat pe Laurent Simons și pe părinții lui că acel plan nu mai era fezabil, ținând cont de numărul de examene pe care băiatul ar trebui să le susțină pentru a-și finaliza studiile de licență înainte de ziua lui de naștere, care este pe 26 decembrie.

“Laurent este un băiat excepțional de înzestrat, care avansează în studiile sale într-un ritm fără precedent”, au transmis reprezentanții universității olandeze într-un comunicat.

Întrucât planul inițial pare să nu mai fie realizabil, universitatea a precizat că i-a oferit băiatului belgian o “schemă în continuare fenomenal de rapidă prin care să își finalizeze educația la jumătatea anului 2020”.

Cu toate acestea, părinții lui Laurent Simons au decis să nu accepte oferta și au pus capăt imediat studiilor universitare ale fiului lor în Eindhoven.

“Până săptămâna trecută totul era bine, iar acum, dintr-o dată, ei propun o amânare de șase luni”, a declarat tatăl băiatului, Alexander Simons, pentru agenția de presă Reuters.

Data exactă la care Laurent Simons va absolvi cursurile universitare nu a reprezentat niciodată cu adevărat o problemă pentru familia sa, a adăugat Alexander Simons, însă această chestiune a devenit cu adevărat o problemă atunci când el și soția lui au avut sentimentul că universitatea olandeză a reacționat la planurile lor de a transfera educația fiului lor în străinătate.

“E foarte ciudat, pentru că toate aceste lucruri se produc exact în perioada în care noi am finalizat planurile pentru doctoratul lui Laurent la o altă universitate”, a explicat Alexander Simons.

“Există un interes foarte mare pentru Laurent în rândul unor universități, la care el s-ar simți onorat să se înscrie. Există o cerere mare pentru Laurent, el este un proiect unic, la care toată lumea vrea să participe”, a adăugat tatăl băiatului belgian.

Laurent Simons, inspirat din cercetările inventatorului sârbo-american Nikola Tesla, a declarat că dorește să studieze domeniul organelor artificiale și să dezvolte apoi un corp uman în întregime artificial în propriul lui laborator.

Până în prezent, cea mai tânără persoană care a obținut o diplomă universitară este americanul Michael Kearney, care a realizat această performanță în iunie 1994, la vârsta de 10 ani și patru luni, potrivit Cărții Recordurilor Guinness.

 

Lasă un comentariu