RATA DIVORȚURILOR CREȘTE LA SFÂRȘITUL VERII

Distribuie pe:

Un studiu realizat de cercetătorii americani de la Universitatea din Washington arată că rata divorțurilor crește în mod constant spre sfârșitul verii, mai exact în luna august.

În cadrul studiului, experții au încercat să afle de ce oamenii depun actele pentru divorț atunci când vine sfârșitul verii. Astfel, ei au constatat că, în primul rând, cuplurile consideră că vacanța de vară le va repara relația. Cuplurile care au avut probleme conjugale pe tot parcursul anului văd vara ca pe o pauză de la aceste probleme și ca pe o oportunitate de a-și îmbunătăți relația.

Din păcate, problemele nu dispar odată cu venirea verii, iar oamenii realizează acest lucru când vara este pe sfârșite. Vara poate evidenția, totodată, problemele într-o căsătorie, deoarece în această perioadă oamenii pun un accent suplimentar pe legătura familială. Problemele conjugale pot fi adesea umbrite de rutina vieții de zi cu zi, lucru valabil mai ales pentru cuplurile cu copii.

Dar, atunci când școala se termină, rutina se schimbă și produce o schimbare în legătura familială. Unele cupluri își doresc să mai petreacă o vară împreună și multe dintre ele aleg să nu le spună copiilor lor că se despart în timpul anului școlar, deoarece o asemenea veste îi poate da peste cap pe cei mici.

Părinții încearcă să aștepte până la sfârșitul anului școlar, dar apoi mai așteaptă până la finalul verii, pentru că, de obicei, și-au făcut planuri de vacanță în familie. În plus, oamenii au mai multe șanse să întâlnească pe cineva nou vara.

Una dintre cele mai frecvente cauze ale divorțului este infidelitatea, iar vara oamenii tind să fie mai relaxați și mai predispuși la “îndrăgostire”, devenind mai “jucăuși”. Acest lucru se întâmplă pentru că zilele sunt mai lungi și pentru că putem ieși afară mai mult.

Nu este de neglijat nici faptul că vara purtăm haine mai subțiri, lucru care ne face mai conștienți în legătură cu trupul nostru și al celor din jur, tentația de a înșela fiind la cote maxime. 

Lasă un comentariu