OARE, CÂND VOM LUA ȘI NOI ÎN SERIOS NEVOIA PARTICIPĂRII LA ÎNTREȚINEREA SPAȚIULUI PUBLIC?! GHICI…CINE VINE LA CURĂȚAT ZĂPADA DIN FAȚA BLOCULUI?

Distribuie pe:

Ninsoarea, din ultimele zile, urmată de “gerul Bobotezei” au transformat străzile laterale, străduțele și aleile din cartierele de blocuri ale Târgu-Mureșului în veritabile patinoare și derdelușuri, riscând să îngroașe cozile la cabinetul de ortopedie…

Potrivit Hotărârii Consiliului Local Municipal Târgu-Mureș nr. 27/2019 privind stabilirea unor măsuri pe linia bunei gospodăriri, păstrarea curățeniei, respectarea normelor de igienă și înfrumusețarea Municipiului Târgu-Mureș, locuitorii municipiului au obligația de a asigura curățenia și buna gospodărire a imobilelor în care locuiesc sau își desfășoară activitatea, precum și a zonelor aferente acestora: curți, grădini, trotuare, zone verzi, străzi, alei, parcări, parcări acoperite date în folosință, precum și a gardurilor, porților și fațadelor clădirilor pe care le folosesc cu orice titlu - proprietari, administratori sau chiriași.

În cazul imobilelor ocupate, la parter, de instituții, agenți economici, regii autonome, societăți comerciale sau unități ale acestora, responsabilii care își desfășoară activitatea în aceste imobile au obligația de a asigura curățenia porțiunii de trotuar și strada nemodernizată din dreptul fațadei imobilului.

Potrivit HCL menționate (art. 11 din Anexă), proprietarii, administratorii și chiriașii imobilelor sunt obligați să asigure curățenia trotuarelor, acoperișurilor, teraselor etc. de zăpadă și gheață și să execute curățarea rigolelor.

Depozitarea zăpezii se va efectua pe partea carosabilă a arterelor de circulație, la 30 cm de la bordura trotuarului, lăsând libere gurile de scurgere ale canalului și fără a stânjeni circulația autovehiculelor. Curățenia pe carosabilul străzilor modernizate se execută de către agenții economici abilitați cu lucrările de salubritate, în baza contractelor de prestări-servicii încheiate cu Municipiul Târgu-Mureș.

Nerespectarea de către cetățeni a obligației de a asigura curățenia și buna gospodărire a imobilelor în care locuiesc și a zonelor aferente acestora constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 50 și 300 de lei.

Lasă un comentariu