TINERI PENTRU UNIRE

Distribuie pe:

George Simion (n. 21 septembrie 1986, Focșani, România), tânărul militant unionist, cunoscut și publicului târgumureșean, este fondator al Platformei Unioniste Acțiunea 2012 și al Alianței pentru Centenar. Este, între altele, și autorul cărții “Blocați în labirint”, o radiografie a parcursului Republicii Moldova, de la apariția sa ca stat și până în ziua de astăzi.

George Simion se trage dintr-o familie din Focșani, Vrancea, acolo unde s-a născut și a copilărit. Locuiește în București. A absolvit Colegiul Național “Gheorghe Lazăr” din București în 2005. A urmat, până în 2008, cursurile de licență ale Facultății de Administrație și Afaceri a Universității din București. A urmat programul de masterat la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în perioada 2008-2010, cu specializarea “Crimele comunismului”.

George Simion a dat startul marcării, și în România, a Zilei Limbii Române, în 2006, prin organizarea unor concerte patriotice. În 2013, ziua de 31 august a fost legiferată ca sărbătoare oficială în România, în urma acestor evenimente anuale.

George Simion a lansat, în 2011, campania de informare “Blocul meu cunoaște Adevărul”, cu scopul de a informa opinia publică despre adevărul istoric și despre Basarabia, în județele din România. În continuarea acestei acțiuni se desfășoară campania de promovare a adevărului istoric “Basarabia e România Internațional”, de această dată în toate statele din Europa. În Republica Moldova a lansat campania cu același scop, sub denumirea “10 motive pentru Unire” și “Suntem moldoveni, deci români”.

Desfășoară campania “O oră de istorie pentru Basarabia”, în liceele din județele României, cu scopul de a sesiza necesitatea implicării active a tinerilor în procesul de readucere a Basarabiei acasă.

În 2013 a demarat campania de strângere de semnături pentru facilitarea procesului de obținere a vizelor de către basarabeni, “Aducem Basarabia acasă”. La nivel legislativ, George Simion, în același an, organizează la Clubul Parlamentarilor Români conferința cu tema “Asumarea politică a unui calendar al unirii Republicii Moldova cu România. Despre importanța strategică a stabilizării frontierelor NATO și UE”.

În 2014, a inițiat școala de cultură și afirmare românească, prima ediție “Incubatorul de românism”, la care participă activiști civici și jurnaliști, care discută despre modalitatea în care majoritatea și minoritățile își vor da mâna într-o Românie Reîntregită și felul în care Internetul și New Media pot ajuta la promovarea cauzelor civice. La un an distanță, în 2015, lansează reuniunea jurnaliștilor din România și Republica Moldova, în vederea creării unui spațiu mediatic comun între cele două state românești.

Tot în 2014, a lansat campania națională de informare “Vorbesc românește, sunt, deci român!”, în parteneriat cu publicația Timpul, în vederea informării populației privind identitatea națională, respectarea metodologiei de colectare a datelor privind etnia și limba vorbită, precum și obținerea unor rezultate corecte în cadrul recensământului din Republica Moldova.

Propune, în 2018, modificarea Constituției României, prin introducerea unui preambul care să vizeze reîntregirea națională, ca act reparatoriu și în spirit european, în acest sens derulând campania “1 milion pentru Unire”.

În 2017, George Simion publică volumul “Blocați în labirint”, o radiografie a parcursului Republicii Moldova, de la apariția sa ca stat și până în ziua de azi, bazată pe observațiile directe ale autorului. Cartea relevă principalele mituri fondatoare pentru statul dintre Prut și Nistru și prezintă motivele pentru care acesta este ultimul stat din Europa. Apariția editorială “Blocați în labirint” a fost lansată în mai multe orașe din Europa, în cadrul unui turneu de promovare în rândul românilor din diaspora: Bruxelles, Barcelona, Roma și Göteborg. În România, cartea a fost lansată la București și la Timișoara. Subiectul cărții a fost prezentat și în capitala Republicii Moldova, Chișinău. Au urmat apoi lansări în peste 40 de localități din România, Republica Moldova și diaspora.

Lasă un comentariu