BERBECUȚII NOROCOȘI...

Distribuie pe:

Cei 180 de berbecuți salvați de pe nava scufundată în portul Midia (unde un vas a eșuat, în noiembrie anul trecut, cu peste 14.000 de ovine la bord) au fost transferați, cu bine, la un adăpost din localitatea Buriaș, județul Ilfov, aparținând asociației ARCA - ANIMAL RESCUE AND CARE, asociație care i-a preluat în custodie, informează Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și Siguranța Alimentelor într-un comunicat.

Președintele Autorității, dr. Robert Chioveanu, s-a deplasat la adăpostul unde au fost transferate ovinele supraviețuitoare, pentru a verifica personal dacă sunt respectate toate condițiile de protecție a animalelor.

Berbecuții vor beneficia de condiții de bunăstare, vor fi îngrijiți până la sfârșitul vieții și nu vor putea fi comercializați ori sacrificați.

“După o viață grea și o călătorie lungă și dureroasă, cei 180 de berbecuți au ajuns, în sfârșit, acasă. Pe noi ne încearcă emoții intense, venite din două direcții. În primul rând, suntem mândri că ne-am dus acțiunea de salvare până la capăt. În zilele cumplite (mai ales pentru ei) îndurate pe epavă, în timpul căutării supraviețuitorilor printre miile de cadavre, am format o legătură emoțională puternică cu aceste animale. Le-am promis atât lor, cât și nouă înșine că nu le vom salva doar de la înec, ci și de la orice altă suferință viitoare. Avem încredere că pentru toți cei 180 va începe astăzi o viață nouă, una adevărată, una cum până la urmă merită să aibă orice ființă care trăiește pe acest Pământ”, este mesajul celor de la ARCA. (foto - facebook.com/arcawildhorses) 

Lasă un comentariu