ZIUA CULTURII NAȚIONALE, SĂRBĂTORITĂ ÎN CANADA

Distribuie pe:

De 24 de ani, Grupul de la “Observatorul” (Cenaclul Nicăpetre, colaboratorii și prietenii revistei, Editura Maple Red P.H) omagiază, în fiecare ianuarie, personalitatea marelui poet Mihai Eminescu și alte evenimente deosebite ale lunii.

Și în acest an, astăzi, la Consulatul General al României din Toronto (789 Don Mills Road), începând cu ora 17.30, ora locală, Grupul de la “Observatorul” organizează manifestarea culturală dedicată Zilei Clturii Naționale și lui Mihai Eminescu.

Din program: * Valori ale culturii românești în lume. Prezentare:

* Poezia lui Mihai Eminescu (versuri în limbile română, engleză, franceză, în interpretarea celor prezenți) * Concert coral pe versurile lui Mihai Eminescu * Expoziție de picturi * Expoziție de fotografii din Canada și România * Autori și ultimele lor cărți (scriitori din Toronto și GTA) * Concerte de pian și chitare cu participarea unor elevi din Toronto * Aprecierile anuale în memoria unor foști colaboratori și prieteni ai grupului de la “Observatorul” (Nicăpetre, dr. Dinu Dimitriu, Silvestru Moraru, George Isac, Eugen Giurgiu, Ovidiu Creangă, Adrian Teodorescu, Caius Grozav, Emil Lerner ș.a.).

La sediul Consulatului se află și o statuie a lui Mihai Eminescu, sculptură a lui Nică Petre. (Sursa: Leviathan)

Lasă un comentariu