RATA DE TRIMITERI ÎN JUDECATĂ ESTE DEOSEBIT DE SCĂZUTĂ

Distribuie pe:

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Brașov, Sorin Vasilache, candidat la șefia Parchetului General, susține că unul dintre aspectele care ar trebui îmbunătățite este creșterea ratei de trimiteri în judecată, deoarece, în prezent, în opinia sa, aceasta este “deosebit de scăzută”.

“Apreciez că randamentul unei unități de Parchet (...), concretizat în calitatea și volumul de activitate, este îndeobște legat de randamentul procurorilor, dar și al celorlalte categorii de personal, însă și de modalitatea în care unitatea de Parchet este organizată și condusă. Obiectivul proiectului pe care l-am întocmit este de a lua cele mai bune măsuri în vederea îmbunătățirii activității Ministerului Public, prin folosirea adecvată a resurselor materiale și umane, în vederea obținerii de rezultate optime (...) prin creșterea numărului de dosare soluționate (...), în principal creșterea numărului de trimiteri în judecată. Rata de trimiteri în judecată este, din punctul meu de vedere, deosebit de scăzută”, a spus Vasilache în cadrul interviului susținut la Ministerul Justiției.

El consideră că este nevoie și de o îmbunătățire a calității actelor de urmărire penală efectuate de procurori.

“Am în vedere obținerea de hotărâri judecătorești legale și temeinice, care sunt legate de această bună calitate a actelor de urmărire penală. De asemenea, trebuie să acordăm un respect sporit drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățeanului, inclusiv sub aspectul soluționării cauzelor într-un termen rezonabil”, a adăugat Sorin Vasilache.

El a prezentat și o serie de principii după care intenționează să se ghideze dacă va ocupa funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Lasă un comentariu