CONVENȚIA ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI

Distribuie pe:

Convenția Românilor de Pretutindeni se va reuni vineri, la Palatul Parlamentului, pentru a discuta problemele diasporei și ale românilor din comunitățile istorice.

Potrivit unui comunicat, evenimentul este organizat de către europarlamentarul Eugen Tomac și deputatul Constantin Codreanu.

La Convenția Românilor de Pretutindeni vor fi prezenți reprezentanți ai mediului asociativ românesc de peste hotare, ai mediului academic, ai cultelor românești din diaspora, jurnaliști, editori și scriitori români, diplomați, oficiali din Parlamentul European, Parlamentul României, Guvernului, administrației locale, menționează sursa citată.

Lucrările se vor desfășura în cadrul a patru paneluri tematice: România de peste hotare, reprezentată în Parlamentul de la București; statutul românilor pe piața forței de muncă din Uniunea Europeană, soluții și obiective pentru reîntoarcerea românilor în țară; educație - identitate - spiritualitate și Republica Moldova între Vest și Est.

Convenția Românilor de Pretutindeni nu este un eveniment politic, precizează organizatorii. „În calitate de organizatori, ne-am propus să creăm cadrul instituțional necesar în care să dezbatem, într-o manieră profesionistă, temele de maximă importanță pentru o categorie însemnată de cetățeni români. Ei trebuie reprezentați corect în forul legislativ de la București, trebuie apărați pe piața forței de muncă din Uniunea Europeană, trebuie susținuți pentru a-și păstra identitatea cultural-lingvistică", menționează aceștia.

Lasă un comentariu