REORGANIZAREA MINISTERELOR TRANSPORTURILOR ȘI MUNCII

Distribuie pe:

Guvernul a aprobat reorganizarea Ministerului Transporturilor și Comunicațiilor și a Ministerului Muncii și Protecției Sociale, a declarat șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

„Astăzi, în ședința de guvern, au fost adoptate câteva hotărâri de guvern pentru reorganizarea unor ministere.(...) Este vorba, în primul rând, de Ministerul Transporturilor și Comunicațiilor. Dacă înainte erau două ministere, Transporturile și Comunicațiile, care aveau 21 de direcții, în urma comasării au rezultat 14 direcții, iar din 6 direcții generale au rezultat 3, ca urmare a reorganizării. La nivelul funcțiilor de demnitate publică, din 9 secretari de stat au rămas 6. Cu alte cuvinte, reducem funcțiile de conducere, mai puțini directori generali, mai puțini directori, cu tot ce înseamnă cheltuiala aferentă. Ca număr de posturi, noul minister are o reducere de la 721 la 584 de persoane", a spus Dancă, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, în urma restructurării, numărul de posturi a fost redus de la 424 de persoane la 346, o reducere cu 21%, „ceea ce înseamnă o economie de aproximativ 9 milioane de lei în cheltuielile de personal ale acestui minister".

Lasă un comentariu