„EXPEDIȚIE LA POLI" – SAU UN JOC AL IMAGINAȚIEI

Distribuie pe:

În această săptămână s-a desfășurat prima ediție a Concursului zonal „Expediție la Poli", adresat preșcolarilor, coordonat de dna Zvîncă Emilia, profesor pentru învățământul preșcolar și dna Cucuiet Andreea, educatoare la Grădinița cu PP „Mihai Eminescu", Târgu-Mureș.

Urmărind să formeze deprinderi de lucru pentru realizarea unor desene, picturi, modelaje, să stimuleze expresivitatea și creativitatea prin limbaj artistico-plastic, să cultive sensibilitatea concurenților, concursul cu participare indirectă a urmărit consolidarea deprinderii de a folosi elemente de limbaj plastic prin exersarea deprinderilor tehnice specifice desenului, prin formarea capacității de colaborare în grupuri non-formale.

Competiția s-a desfășurat pe două secțiuni: Machete și Desene/Picturi. La prima s-au înscris șapte machete, iar la secțiunea a doua 54 de lucrări.

Juriul a fost alcătuit din dna Trif Irina, inspector școlar pentru educație timpurie, dl Fejer Zoltan, profesor de desen, și dl Lobonț Cristian, director al Colegiului Național Pedagogic „Mihai Eminescu". În aprecierea lucrărilor s-a avut în vedere: respectarea tematicii concursului; modul atractiv, ingenios de tratare a temei; estetica, inventivitatea și originalitatea; contribuția individuală, talentul, imaginația pe care preșcolarul le dovedește; crearea unui spațiu armonic și expresiv prin care să fie respectate formele și proporțiile (asamblare); gradul de acuratețe a execuției lucrării; tehnici aplicate (simple sau complexe).

Toți cei prezenți au fost impresionați de originalitatea și de creativitatea preșcolarilor, care au redat în forme și în culori, într-o manieră artistică, modul în care își imaginează nordul îndepărtat.

Câștigători au fost toți participanții care s-au întrecut pe tărâmul imaginației și al fanteziei creatoare.

Până la sfârșitul lunii februarie, lucrările vor fi expuse în expoziția „Un Nord de vis", amenajată în holul Colegiului Național Pedagogic „Mihai Eminescu" din Târgu-Mureș.

Lasă un comentariu