FILM - GALA PREMIILOR BAFTA

Distribuie pe:

Pelicula „1917" a dominat evenimentul, luând șapte trofee, printre care și pe Cel mai important, acela de Cel mai bun film al anului. La rândul lor, Joaquin Phoenix și Renee Zellweger au triumfat la categoria de Cei mai buni actori.

Pe lângă Marele premiu acordat de industria de film britanică, pelicula „1917" a mai primit trofeele pentru Cea mai bună imagine, Cea mai bună scenografie, Cel mai bun sunet, Cele mai bune efecte vizuale, Cel mai bun film britanic și Cel mai bun regizor.

Acțiunea filmului are loc în timpul Primului Război Mondial, când doi soldați britanici primesc misiunea de a transmite un mesaj în teritoriul inamic și ar putea salva astfel viețile a 1.600 de militari.

Premiile pentru cei mai buni actori în roluri principale le-au primit Renee Zellweger, pentru „Judy" și Joaquin Phoenix, pentru „Joker".

Trofeele BAFTA pentru rolurile secundare le-au fost acordate actriței Laura Dern, pentru rolul din „Marriage Story", și lui Brad Pitt, pentru interpretarea din filmul „A fost odată la Hollywood".

Academia de film britanică a fost criticată că a selectat doar actori caucazieni la nominalizările din acest an, fapt taxat de o parte din vedetele care au urcat pe scenă, inclusiv de către prințul William: „Faptul că în anul 2020 și nu pentru ultima dată în ultimii ani ne găsim vorbind din nou despre nevoia de a face mai mult pentru a asigura diversitatea în industrie și în procesul de premiere, acest lucru pur și simplu nu poate fi corect astăzi, în această epocă."

Lasă un comentariu