ȘCOALA GIMNAZIALĂ „N. BĂLCESCU", TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu" funcționează într-un cartier de tradiție al municipiului Târgu-Mureș, cu 25 de formațiuni de studiu, din care 2 grupe de grădiniță, 21 clase primare și 12 clase în învățământul gimnazial. Instituția își desfășoară activitatea cu program de dimineață în 3 corpuri de clădire, situate pe străzile Ialomiței și Libertății, având clase atât în învățământul tradițional, cât și în învățământul alternativ Waldorf, cu ambele secții de predare în română și maghiară.

Dintre activitățile culturale anuale ale unității școlare menționăm „Balul bobocilor", sărbătorirea Zilei Naționale și a Unirii Principatelor Române, omagierea poetului Mihai Eminescu, alcătuirea semestrială a revistei școlii „Anotimpurile copilăriei" (premiată de Inspectoratul Școlar Județean și la nivel național în anul 2018), desfășurarea, în cooperare cu Teatrul Național din Târgu-Mureș, a unui festival de teatru școlar intitulat „Minunata lume a scenei".

De asemenea, remarcăm participarea anuală a elevilor școlii la diferite concursuri și competiții școlare, de unde au adus și rezultate onorante pentru ei, dascălii care i-au îndrumat și instituția pe care o reprezintă, cea mai recentă fiind distincția obținută de eleva Haba Maria din clasa a V-a B, la concursul de matematică „Lumina Math".

Mulțumim, pe această cale, redacției ziarului „Cuvântul liber" care, și în anii școlari anteriori, a promovat cu generozitate aspecte din activitățile Școlii Gimnaziale „N. Bălcescu".

Lasă un comentariu