PENSIONARII VOR BENEFICIA DE APROAPE 60.000 DE BILETE DE TRATAMENT

Distribuie pe:

În ședința din 4 februarie 2020, Guvernul a stabilit numărul biletelor de tratament balnear pe care le poate asigura în acest an prin sistemul administrat de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP). Astfel, Executivul a aprobat 59.926 de locuri la tratament balnear pentru anul 2020.

“Acordarea biletelor de tratament se face în limita numărului de locuri asigurate în unitățile aflate în proprietatea CNPP, precum și a numărului de locuri contractate cu alte unități de profil și a sumelor alocate în acest scop prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat. În acest an, Guvernul a alocat 370.314.000 lei cu această destinație.

Biletele, care includ tariful pentru 12 zile de tratament balnear, vor fi repartizate pe maximum 19 serii, pentru un sejur de 16 zile.

Pot solicita bilete de tratament pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numărul total al acestora va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum și persoanelor care au suferit accidente de muncă sau cu boli profesionale.

La cele 59.926 de locuri la tratament balnear se pot adăuga, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, bilete de tratament balnear contractate cu alți operatori economici interesați.

Numărul de locuri contractate va fi anunțat după finalizarea procedurilor de licitație publică, care se va derula cu respectarea prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice, și va fi anunțat prin postarea pe portalul CNPP”, menționează Ministerul Muncii și Protecției Sociale într-un comunicat de presă.

Lasă un comentariu