NOI MATERIALE DIDACTICE, LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ ,,NICOLAE BĂLCESCU”

Distribuie pe:

În anul școlar anterior, la solicitarea Primăriei municipiului Târgu-Mureș, conducerea școlii, în coordonare cu cadrele didactice, a întocmit pe comisii metodice și a înaintat o listă detaliată a mijloacelor de învățământ necesare procesului educativ din instituție. Ca urmare, la sfârșitul anului 2019, municipalitatea a repartizat o sumă apreciabilă unității noastre școlare.

Astfel, la grădiniță, sumelor acordate de Primărie în ultimii doi ani, pentru jucării și consumabile, li s-a adăugat un procent actual, din care s-au cumpărat diferite seturi de materiale didactice destinate îndeosebi dezvoltării creativității și îndemânării preșcolarilor.

Pentru elevii din învățământul primar s-au achiziționat hărți magnetice, pentru a-și însuși, prin jocul didactic (de puzzle), noțiuni elementare de geografia României și a lumii.

În învățământul gimnazial, catedra de ,,Matematică, științe și tehnologii” a fost îmbogățită cu noi instrumente și corpuri geometrice, cu mai multe mulaje și microscoape pentru botanică și anatomie, precum și cu o mașină electrostatică și o trusă optică pentru fizică.

Comisia metodică ,,Om și societate” a primit, de asemenea, pentru susținerea activităților frontale, pe echipe și grupe ale elevilor, atlase de istorie a României, de istorie universală, respectiv de geografie, globuri politice și geografice, în limbile română și engleză, cu suprafețele fine și în relief, hărți fizice și statale ale continentelor și ale lumii, precum și două seturi cu 42 de categorii de roci și minerale, regăsibile în morfologia reliefului țării noastre.

Nu în ultimul rând, la comisia ,,Arte și sport”, după comandarea, în anul anterior, a unor materiale sportive din resursele proprii ale școlii (saltele, mingi, jaloane ș.a.), s-a adăugat acum, din fondurile menționate, procurarea unor instrumente diverse (țitere, xilofoane, tobe, clopoței ș.a.) pentru orele de educație muzicală de la clasele Waldorf.

Desigur, spre beneficiul comun al elevilor școlii, noua sală de proiecție și laboratorul de fizică au fost dotate cu videoproiectoare și ecrane moderne.

Este evident că îmbogățirea și valorificarea optimă a tezaurului de materiale didactice conduce la sporirea calității actului de învățământ, la înlesnirea raporturilor cognitive dintre aspectele teoretice și practice, la formarea și consolidarea interactivă a unor noi competențe copiilor școlii. De asemenea, multe dintre mijloacele de învățământ enumerate vor putea fi folosite pe diferite niveluri de studiu, precum și în secvențiale demersuri interdisciplinare.

Considerăm, astfel, oportun prilejul de a mulțumi reprezentanților Primăriei și Consiliului Local din Târgu-Mureș, care cunosc și înțeleg parte din nevoile și provocările specifice ale școlii și acordă comunității Gimnaziului ,,Nicolae Bălcescu” susținerea necesară soluționării optime a acestora.

 

Lasă un comentariu