PASTILE PENTRU SLĂBIT CU RISC CANCERIGEN, RETRASE DE PE PIAȚĂ!

Distribuie pe:

După ce în anul 2012 Agenția Americană a Medicamentelor (FDA) a validat și a dat aviz pentru punerea în vânzare a pastilelor pentru slăbit Belviq și Belviq XR, la începutul acestui an (2020) a revenit asupra primei decizii, solicitând producătorului (Eisai Co.) să retragă pastilele respective de pe piață.

Între timp, testele clinice au scos la iveală un număr ridicat de cancere pancreatice, colorectale și pulmonare în rândul persoanelor care au luat aceste pastile de slăbit.

„Am refăcut testele pe medicamentele Belviq, cunoscute și ca lorcaserină, după ce s-a constatat că prezintă risc cancerigen. Îi sfătuim pe toți pacienții supraponderali care iau lorcaserină să întrerupă tratamentul. Riscurile depășesc beneficiile. Potențialul cancerigen este foarte ridicat", afirmă FDA.

Producătorul Eisai Co. a anunțat că va retrage produsul de pe piață, deși are date diferite, care arată că pastilele nu ar avea efecte secundare atât de periculoase.

Medicamentele Belviq și substanța activă, lorcaserina, erau promovate și în România, ca supereficiente în procesul de slăbire și lipsite de efecte secundare.

 

Lasă un comentariu