DECRETUL PRIVIND DESEMNAREA LUI FLORIN CÎȚU CA PREMIER - PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL

Distribuie pe:

Decretul privind desemnarea lui Florin Cîțu ca prim-ministru a fost publicat miercuri seara în Monitorul Oficial.

“Se desemnează domnul Vasile-Florin Cîțu în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului și listei noului Guvern, po-trivit art. 103 alin. 2 din Constituția României, republicată”, se arată în decretul semnat de președintele Klaus Iohannis.

 

CÎȚU: ÎN CEL MAI SCURT TIMP VOI ÎNAINTA PARLAMENTULUI LISTA GUVERNULUI ȘI A PROGRAMULUI DE GUVERNARE

Premierul desemnat, Florin Cîțu, a declarat că în cel mai scurt timp va prezenta Parlamentului lista Guvernului și a programului de guvernare și și-a exprimat speranța că PSD “nu va mai tergiversa” procedurile de învestire.

“Este o propunere care mă onorează și care mă încarcă de responsabilitate, iar în baza acestei desemnări voi avea discuții cu partenerii parlamentari pentru constituirea unei majorități și împreună cu Ludovic Orban voi agrea un calendar al negocierilor.

(...) Desemnarea mea este o garanție a continuității în guvernarea PNL, dar și a orientării strategice a partidului pentru depesedizarea României. În cel mai scurt timp, voi înainta Parlamentului lista Guvernului și a programului de guvernare și sper că de data aceasta PSD nu va mai tergiversa calendarul”, a declarat Florin Cîțu, miercuri, la Palatul Victoria.

Lasă un comentariu