BUGETUL MS SUPLIMENTAT CU SUMA DE 450 MILIOANE DE LEI, ÎN CONTEXTUL CORONAVIRUSULUI - PROIECT ÎN DEZBATERE PUBLICĂ

Distribuie pe:

Bugetul Ministerului Sănătății va fi suplimentat cu suma de 450.000 mii lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pentru pregătirea unităților sanitare în vederea îngrijirii pacienților infectați cu COVID-19, prevede un proiect de hotărâre de Guvern pus vineri în dezbatere publică.

„Se aprobă suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății pe anul 2020 cu suma de 450.000 mii lei, la capitolul 66.01. «Sănătate» astfel: titlul 20 «Bunuri și servicii» - suma de 100.000 mii lei, titlul 51 «Transferuri între unități ale administrației publice» - suma de 350.000 mii lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020. Sumele alocate potrivit prezentei hotărâri vor fi utilizate pentru pregătirea unităților sanitare din România în vederea acordării de îngrijiri medicale în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă pentru pacienții infectați cu Coronavirus - COVID-19, conform Ordinului ministrului Sănătății nr. 5/2020 privind aprobarea modului de administrare, finanțare și implementare a acțiunilor prioritare pentru monitorizarea, tratamentul și îngrijirea pacienților critici din secțiile ATI adulți/copii și terapie intensivă nou-născuți", prevede proiectul.

Potrivit sursei citate, sumele rămase neutilizate se vor restitui la Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului până la sfârșitul anului 2020.

Lasă un comentariu