DEPUTATUL DR. MARIUS PAȘCAN ȘI-A LANSAT, OFICIAL, CANDIDATURA LA FUNCȚIA DE PRIMAR AL MUNICIPIULUI TÂRGU-MUREȘ!

Distribuie pe:

Vineri, 6 martie, în cadrul conferinței Partidului Mișcarea Populară (PMP), desfășurată în Sala mare a Palatului Culturii din Târgu-Mureș, președintele executiv al acestei formațiuni politice, deputatul Marius Pașcan, și-a lansat, oficial, candidatura la funcția de primar al municipiului. La manifestare, desfășurată sub sloganul Târgu-Mureș, REUȘIM!, au participat președintele PMP, Eugen Tomac, secretarul general adjunct, Ioana Constantin, secretarul general al PMP Mureș, Radu Pescar, candidați la funcția de primar, la alegerile locale din acest an, precum și numeroși membri și simpatizanți ai partidului.

Fost prefect al județului, înalt funcționar public, absolvent al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative București și al Institutului Național de Administrație Publică București, cadru didactic universitar, Marius Pașcan și-a motivat decizia de a intra în competiția electorală prin necesitatea revitalizării administrative, economice, sociale, educaționale și culturale a orașului, a unei bune conlucrări între Primărie, Consiliul județean și reprezentanții comunităților din zonele limitrofe (Zona metropolitană): “Eu cred că orașul se îndreaptă într-o direcție greșită, cred că nu are cârmă, că este într-o vrie în acest moment. Și este nevoie de implicare a celor cu bună credință, care știu ce trebuie făcut ca să îl restabilizeze, să îl repui pe o direcție de plutire rezonabilă și, într-un termen foarte scurt, să-l readuci la ceea ce așteaptă cetățenii acestui municipiu, un pic de mai bine. (...) Orașul a ajuns mai mult o spoială, adică fără proiecte serioase de infrastructură, fără bani atrași din finanțări europene, bazându-se doar pe sifonări ale banului public prin diverse licitații cu dedicație și aceleași firme favorizate, am ajuns în situația în care nu putem vorbi de un oraș modernizat (...).

“Astăzi, când am văzut că prioritatea administrației - și devine o laudă - este să dai ciorba săracului, necăjitului de pensionar și ăsta e tot țelul orașului, m-am îngrozit, pentru că nu i s-a spus pensionarului că nu este o mare realizare - aici este culpa. Toți vrem să avem grijă de bunici, de cei cu venituri din pensii, vrem să îi ajutăm, dar să îi spunem pensionarului sau săracului că vă dăm o plasă cu alimente sau o ciorbă într-o săptămână, dar ea vine din banii voștri, sunt banii cu care voi contribuiți la bugetul local?! (...) Acestea sunt viitorul și perspectiva Târgu-Mureșului? Eu cred că nu. Trebuie regândit întreg ansamblul administrativ, este administrația în folosul cetățeanului și acest lucru trebuie să se întâmple cu un primar dedicat comunității, proiectelor și intereselor comunității”, a subliniat candidatul.

În alocuțiunea sa, președintele PMP, Eugen Tomac (foto dreapta), a afirmat că Marius Pașcan se bucură de aprecierea și totala susținere a formațiunii sale, cu atât mai mult cu cât, dată fiind configurația județului, procesul electoral continuă să fie marcat de criteriul etnic al votului politic. “Tocmai de aceea suntem conștienți de efortul pe care-l face echipa noastră condusă de domnul profesor Pașcan la Târgu-Mureș, dar sunt convins că cetățenii vor alege nu numai partidul, ci se vor uita foarte mult și la omul pe care vor trebui să-l învestească cu această încredere. Și eu îmi pun mari speranțe că de această dată profesorul Pașcan va avea capacitatea să-i adune alături pe cei mai mulți dintre cetățenii municipiului Târgu-Mureș. Mergem cu această încredere în această competiție politică și sunt convins că va avea câștig în această luptă pe care o va duce în următoarea perioadă. Târgu-Mureș are nevoie de un profesionist și Marius Pașcan întrunește aceste calități ale unui om profesionist, care știe foarte bine legea, se ghidează doar după lege, este onest și va fi cu totul dedicat activității de primar al municipiului Târgu-Mureș”.

În județul Mureș, PMP are 46 de organizații, însumând peste 1.200 de membri. Candidații la primării, validați de structurile politice ale PMP și prezentați în cadrul manifestării de vineri, sunt: Marius Pașcan (Târgu-Mureș), Octavian Bugnar (Reghin), Mihaela Gligor (Târnăveni), Dragoș Cipăian (Luduș), Cosmin Duma (Ungheni), Emil Todoran (Apold), Vasile Augustin Câmpean (Batoș), Takacs Florin (Bălăușeri), Leontin Sălăgean (Breaza), Ioan Gh. Pui (Brâncovenești), Emil Mocan (Chețani), Maria Adela Rus (Cristești), Ioan Fărcaș (Hodac), Cosmin Bloj (Ibănești), Szekely Janos (Răstolița), Ștefan Mureșan (Sângeorgiu de Mureș), Marius Cicuș (Sânpaul), Toth Ferenc Miklos (Sâncraiu de Mureș), Spiru Șerban (Sânpetru de Câmpie), Emil Alin Bologa (Vânători).

“Ținta PMP este să devină al treilea partid ca număr de aleși locali. Avem la această oră peste 2.500 de candidați în întreaga țară pentru funcțiile de primari de municipiu, orașe, comune. Avem peste 1.300 de candidați pentru funcția de consilier județean în întreaga țară și, ce este cel mai important, peste 35.000 de candidați pentru funcțiile de consilier de municipii, orașe, comune”, a precizat Eugen Tomac, președintele PMP.

 

Lasă un comentariu