O MISTERIOASĂ INSCRIPȚIE GRAVATĂ PE O STÂNCĂ A FOST DESCIFRATĂ PARȚIAL

Distribuie pe:

O misterioasă inscripție gravată în urmă cu 250 de ani pe o stâncă din regiunea franceză Bretania, care a stârnit un interes deosebit în lumea întreagă, a început să-și dezvăluie secretele grație unui concurs internațional ale cărui rezultate au fost anunțate, informează AFP.

“Astăzi, am făcut un mare pas înainte”, a declarat Dominique Cap, primarul din Plougastel-Daoulas, o localitate aflată în apropiere de orașul Brest, după ce a dezvăluit într-o conferință de presă numele persoanelor care au câștigat ex aequo acest concurs organizat pentru găsirea unei traduceri a inscripției.

“Au fost abordări complet diferite, dar s-a ajuns totuși la un fond istoric similar, la povestea unui marinar care a murit pe mare și a unui prieten apropiat care a sculptat acea piatră pentru a-i aduce un omagiu”, a explicat edilul francez, referindu-se la cele două ipoteze reținute de juriul concursului inițiat de primăria locală.

Situată pe o plajă accesibilă doar în timpul orelor de reflux, impunătoarea stâncă este complet acoperită cu un text gravat pe una din fețele sale, cu litere mari în cea mai mare parte, dar și cu desene, inclusiv cu imaginea unui iaht cu catarg și cârmă. Apar și câteva date, precum anii 1786 și 1787.

Lasă un comentariu