BANI EUROPENI PENTRU COMUNA CHEȚANI

Distribuie pe:

Știrile despre nenorocitul de coronavirus au umplut până la refuz paginile ziarelor și minutele emisiunilor radio-tv. Nu mai vorbesc despre internet sau mediile de socializare. Desigur, opintit, cu mai multe dificultăți și necazuri, viața merge înainte. Asta e dovedit și de primarul din Chețani, Emil Florin Mocan, care a reușit, joi, 26 martie, semnarea, la AFIR, a trei contracte de finanțare din bani europeni, pentru consătenii săi. Cu acest prilej, primarul ne-a declarat: “Mă bucur nespus că proiectele comunei merg mai departe și, cu ajutorul bunului Dumnezeu, se vor implementa, pentru ca locuitorii comunei noastre să beneficieze de ele. Am fost prezent la AFIR, pentru a semna 3 contracte de finanțare, din fonduri europene, nerambursabile, pentru:

1. Înființarea unui parc de joacă și petrecere a timpului liber, în satul Grindeni, în valoare de peste 250.000 lei.

2. Înființarea unui Centru social de zi, pentru tineri și persoane vârstnice, în satul Grindeni, în valoare de peste 500.000 lei.

3. Înființarea unui cabinet de echipamente IT, pentru tineri și adulți, în comuna Chețani, în valoare de peste 25.000 lei.

Mă bucur, de asemenea, că Guvernul României a făcut, miercuri, 25 martie, plățile necesare, în valoare de 108 miliarde lei, pentru a putea continua investiția de alimentare cu apă a satului Grindeni, unde mai sunt necesare doar amplasarea rezervorului de apă și a stației de pompare. În ciuda dificultăților de până acum, sperăm să finalizăm investiția, cât mai urgent. Dumnezeu să ne ajute să trecem cu bine peste toate necazurile și, împreună, să reușim să ne bucurăm de cât mai multe clipe frumoase ale vieții!”

Parcul de joacă din Grindeni este, în fapt, încheierea unui ciclu de investiții dedicate recreerii și urmează a fi pus în operă după acelea, deja inaugurate, în satele Chețani și Hădăreni. Centrul social reprezintă materializarea unei idei mai vechi a primarului, iar cabinetul IT este răspunsul edilului la o cerință a populației care nu poate avea acces la minunățiile oferite de computerele moderne. Emil Florin Mocan ne-a asigurat că nu are de gând să se oprească aici și va face tot ceea ce-i stă în putință pentru a accelera dezvoltarea durabilă a comunei pe care o păstorește.

Lasă un comentariu