DIN LUNA MAI, EUROPENII SPERĂ CĂ POT PLECA, DIN NOU, ÎN VACANȚE

Distribuie pe:

Un sondaj recent realizat de compania daneză LuggageHero.com (platforma de stocat bagaje în 40 de orașe mari din Europa și America de Nord) arată intențiile de călătorie ale europenilor în contextul actual al epidemiei de coronavirus.

Potrivit răspunsurilor oferite, pasionații de călătorii nu își anulează planurile în întregime, ci doar le amână până când situația va deveni mai clară. Astfel, 44% au declarat că nu își vor schimba traseul pentru călătoriile care vor avea loc începând cu luna mai, procentajul la nivel mondial fiind de 50%.

Dintre europenii participanți la sondaj, 61% au avut cel puțin o călătorie planificată pentru lunile martie-aprilie 2020, dar COVID-19 le-a zădărnicit intenția. 20% dintre aceștia au spus că acea călătorie era una în cuplu, iar alți 9% urmau să plece alături de familie, deci impactul real ar fi chiar mai mare.

Cum situația este încă neclară, mulți (47%) și-au anulat deja rezervările și încă 32% sunt pe cale să facă acest lucru. Dintre cei care încă își doresc să ajungă acolo unde și-au propus, mulți au confirmat că vor evita transportul public, precum și marile orașe și se vor îndrepta către peisaje naturale, departe de locurile aglomerate.

În ceea ce privește călătoriile care vor începe după aceste două luni incerte, europenii rămân optimiști și își păstrează planurile. Astfel, 56% au spus că încă vor să viziteze destinațiile alese atâta timp cât nu se va institui carantina în acele locații. Doar o mică parte dintre respondenți (8%) și-au anulat deja rezervările pentru vacanțele programate în perioada mai - septembrie 2020.

Potrivit răspunsurilor, 44% nici măcar nu iau în considerare modificarea traseului din destinația de vacanță și încă vor să viziteze locurile pe care și-au propus să le vadă, dar unii dintre ei (32%) vor încerca să evite transportul public sau orașele mari, pentru a se simți mai în siguranță. O altă parte a celor chestionați (17%) plănuiește să rămână mai aproape de casă și să călătorească în interiorul țării în care locuiesc.

În ceea ce privește bugetul de vacanță, europenii sunt nevoiți să se adapteze situației actuale și își reanalizează cheltuielile, confirmând impactul economic preconizat. Doar 46% dintre ei au spus că vor avea aceleași sume disponibile pentru vacanțele din acest an, iar aproximativ un sfert dintre participanți au declarat că vor reduce cheltuielile de vacanță cu cel puțin 40%.

***

Sondajul a fost realizat prin chestionare trimise prin e-mail și completate online, prin Google Forms, de către 2.496 persoane din întreaga lume, în perioada 15-16 martie 2020.

 

Lasă un comentariu