SCENARIUL 4

Distribuie pe:

Președintele Societății de Microbiologie, Alexandru Rafila, afirmă că este posibil ca luni să se depășească 2.000 de cazuri de infectare cu coronavirus, context în care se va trece la nivelul patru de alertă.

„Nu vreau să inducem o stare de panică, pentru că nu avem motive. (...) Trebuie să ne comportăm în așa fel încât să limităm transmiterea acestei boli. Pe de altă parte, cazurile noi care apar sunt într-un trend așteptat care va face ca mâine, cel mai probabil, să ajungem

la depășirea acelei cifre de circa 2.000 de cazuri, care este considerată pragul pentru nivelul 4 de alertă. (...) Dacă avem 1.760 de cazuri, e foarte probabil ca mâine, cel târziu poimâine - cel mai târziu o să fie marți, dar cel mai probabil va fi luni - având în vedere că azi am avut peste 300 de cazuri noi (...) e un lucru pe care trebuie să-l luăm ca atare și să ne pregătim cu spitalele ca să putem să preluăm pacienții în stare mai gravă și să ne gândim la o soluție pentru cei care au forme ușoare sau sunt asimptomatici să fie tratați, fie la domiciliu, fie în spații dedicate", a declarat, duminică, Rafila, la Digi 24.

 

Lasă un comentariu