ATENȚIE, ȘOFERI! VALABILITATEA INSPECȚIEI TEHNICE PERIODICE NU SE PRELUNGEȘTE

Distribuie pe:

Grupul de Comunicare Strategică anunță conducătorii auto că valabilitatea Inspecției Tehnice Periodice (ITP) a autovehiculelor nu se prelungește dacă aceasta expiră pe parcursul stării de urgență, în care sunt impuse măsurile restrictive privind circulația persoanelor.

În schimb, șoferii al căror ITP expiră se pot deplasa pentru efectuarea inspecției la stațiile dedicate, bifând opțiunea potrivită pe declarația pe proprie răspundere.

„Conform deciziei Registrului Auto Român (RAR), nu se prelungește valabilitatea ITP-ului. Deplasarea pentru efectuarea verificării ITP, la stațiile agreate, se poate face, fiind considerată activitate pentru acoperirea necesităților de bază ale persoanelor, situație prevăzută la punctul 2 al declarației pe proprie răspundere", informează Grupul de Comunicare Strategică.

Deși, conform Ordonanței Militare nr. 3, articolul 12 „documentele care expiră pe perioada stării de urgență, eliberate de autoritățile publice, pot fi preschimbate într-un termen de 90 de zile de la data încetării stării de urgență", ITP este un document care nu este eliberat doar de către o autoritate a statului (în acest caz RAR), marea majoritate fiind eliberate de stații ITP (societăți comerciale).

Lasă un comentariu