LA NIVEL GLOBAL, DUCEM LIPSĂ DE APROAPE 6 MILIOANE DE ASISTENȚI MEDICALI

Distribuie pe:

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat, marți (7 aprilie 2020), că planeta noastră duce lipsă de aproape 6 milioane de profesioniști în domeniul asistenței medicale.

Într-un raport privind situația ofertei de asistență medical pe plan mondial, citat de agerpres.ro, se arată că, în prezent, sub 28 de milioane de asistenți medicali profesioniști își practică meseria în întreaga lume.

“Între 2014 și 2018, numărul acestora a crescut cu 4,7 milioane, dar rămâne un deficit de 5,9 milioane de asistenți medicali, penuria cea mai importantă înregistrându-se în cele mai sărace țări din Africa, Asia de Sud-Est, Orientul Mijlociu și America de Sud.

Statele ar trebui să identifice cele mai urgente nevoi și să acorde prioritate investițiilor în formarea, ocuparea forței de muncă și orientare profesională.

În situația pandemiei cu Covid-19, procentul de infectare, erorile medicale și rata deceselor sunt mai mari atunci când sunt prea puțini asistenți medicali.

De asemenea, suntem îngrijorați de faptul că țările cele mai înstărite, care nu formează suficient personal, depind de imigranți și, drept consecință, agravează penuria de cadre în țările de origine ale acestora.

Astfel, 80% din profesioniștii în domeniul asistenței medicale, la nivel mondial, practică în prezent în beneficiul a doar 50% din populația lumii”, arată raportul OMS.

Lasă un comentariu