SUB DEVIZA: „FIECARE MAGHIAR ESTE RESPONSABIL PENTRU CEILALȚI MAGHIARI" BUDAPESTA ÎȘI PROTEJEAZĂ COETNICII DIN AFARA GRANIȚELOR

Distribuie pe:

Peste 600.000 de măști, câteva zeci de mii de costume și alte echipamente de protecție și teste pentru diagnosticarea Covid-19 vor ajunge în Transilvania, Voivodina, Ucraina Subcarpatică, Slovacia, Slovenia și Croația, a declarat, vineri, Péter Szijjártó, ministrul ungar de externe și al comerțului interior, citat de MTI.

Demersul guvernului de la Budapesta este motivat de faptul că „fiecare maghiar este responsabil pentru ceilalți maghiari, astfel că Budapesta ajută și comunitățile maghiare de peste granițe."

Ungaria poate face acest lucru, deoarece podul aerian dintre China și Ungaria este în funcțiune, iar guvernul maghiar a cumpărat, deja, din China, peste 30 de milioane de măști, a subliniat șeful diplomației ungare, adăugând că, în plus, există o linie de producție completă, care va începe să funcționeze în curând și care va putea produce 2.800.000 de măști pe lună. Producția proprie de măști oferă guvernului maghiar posibilitatea de a-i ajuta pe toți cei care se confruntă cu probleme mari și care se află în apropierea Ungariei.

Szijjártó a specificat că aproape toate comunitățile maghiare de peste granițele Ungariei au luat, deja, legătura cu guvernul de la Budapesta, informându-l că stocurile de echipamente de protecție, din zonele în care locuiesc sunt reduse, iar unele spitale au depășit deja limita capacității operaționale din cauza provocărilor pe care le reprezintă epidemia de coronavirus.

Ministrul ungar de externe a punctat că este de datoria Guvernului Ungariei să protejeze sănătatea și viața maghiarilor de pretutindeni, iar pentru asta este nevoie de succesul eforturilor pentru protejarea sănătății. În Ungaria vor sosi, și în următoarele săptămâni, transporturi semnificative din China, ceea ce va contribui la succesul protejării sănătății oamenilor, a adăugat Szijjártó, potrivit sursei citate.

 

Lasă un comentariu