ÎN PRIMELE 3 LUNI DIN ACEST AN, ÎNMATRICULĂRILE DE MAȘINI ELECTRICE AU CRESCUT CU 27 LA SUTĂ!

Distribuie pe:

Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile anunță că, în primele 3 luni din acest an, înmatriculările de mașini electrice au crescut, în România, cu 27%, adică la 272 de unități, în ciuda faptului că piața auto, în ansamblu, a înregistrat o scădere de aproape 22%.

“Piața auto din România a înregistrat în primele trei luni ale anului 2020 o scădere de aproape 22% a înmatriculărilor, pe fondul unei scăderi puternice de 32% în luna martie, în contextul restricțiilor de circulație impuse de autorități.

Cu toate acestea, piața mașinilor electrice a încheiat primul trimestru al acestui an în creștere cu 27% (la 272 de unități), ca urmare a creșterilor puternice înregistrate în primele două luni ale anului.

Renault Zoe este în continuare modelul electric cu cel mai mare succes în România, prin prisma celor 97 de unități înmatriculate. Constructorul francez este urmat în topul mărcilor de BMW (54 unități) și Volkswagen (32 unități), în timp ce Nissan ocupă poziția a patra.

Totuși, este de remarcat că în luna martie 2020 s-au înmatriculat în total doar 41 de mașini electrice, dintre care 23 au purtat sigla BMW. În schimb, Volkswagen a înmatriculat două mașini electrice în luna martie, în timp ce Renault și Nissan au înmatriculat, la rândul lor, doar câte o mașină electrică în aceeași perioadă. Acesta este, practic, un indiciu că piața de mașini electrice este puternic afectată de pandemia de coronavirus SARS-CoV-2.

Segmentul mașinilor hibride a înregistrat în premieră o scădere de 1.156 de unități, cu 1,4% mai puține decât în perioada similară a anului trecut.

Între timp, înmatriculările de mașini plug-in hybrid (vehicule electrice cu încărcare la priză) au crescut cu 75%, la 147 de unități, însă și aici se vede o plafonare puternică de la creșterea de 102%, raportată pentru primele două luni ale anului.

BMW rămâne, în continuare, lider în segment, cu 38 de unități, datorită extinderii gamei de modele, fiind urmată de Volvo (28 unități) și Porsche (23 unități)”, precizează Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile.

Lasă un comentariu