PANDEMIA SCHIMBĂ REGULILE ÎN ȘCOALĂ!

Distribuie pe:

Anul școlar se încheie la 12 iunie * Evaluarea Națională începe la 15 iunie * Examenul de Bacalaureat începe la 22 iunie * Cel mult, 10 elevi în sălile de clasă

Ministerul Educației și Cerce-tării (MEC) a stabilit - împreună cu specialiștii din cadrul Ministerului Sănătății și în conformitate cu recomandările Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență - măsurile pentru reluarea activității în unitățile de învățământ, în condiții de siguranță, se arată într-un comunicat dat publicității luni, 27 aprilie, pe care îl prezentăm în sinteză.

* Cursurile în învățământul preșcolar, primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal rămân suspendate, dar se va continua învățarea asistată de tehnologie (online) până în data de 12 iunie, când se vor încheia cursurile anului școlar.

* Pentru elevii și cadrele didactice care nu au acces la tehnologie, școlile și inspectoratele școlare vor oferi sprijin și vor transmite elevilor resurse educaționale și sarcini de lucru.

* Începând din 2 iunie, elevii din clasele a VIII-a, a XII-a/XIII-a, cei din anii de final de ciclu profesional și postliceal vor reveni în unitățile de învățământ pentru două săptămâni, timp în care vor avea loc doar activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale. Revenirea în școli va fi prudentă și controlată, pentru a preveni îmbolnăvirile cu noul coronavirus.

* Pentru elevii care au probleme de sănătate sau care prezintă riscuri de îmbolnăvire, prezența la cursuri va fi opțională, decizia urmând a fi luată de părinți.

* Ca măsură de siguranță, sălile de clasă vor fi igienizate corespunzător, vor fi realizate culoare semnalizate special, iar în clasă vor fi maximum 10 elevi, respectând măsurile de distanțare.

* Programa din semestrul al II-lea care nu a fost parcursă după data de 11 martie va fi abordată în anul școlar următor, după ghiduri metodologice elaborate de MEC pentru fiecare disciplină.

* Nu se vor susține teze, iar mediile vor fi încheiate cu minimum două calificative/note.

* Înscrierile la clasa pregătitoare și la grădiniță pot fi realizate online, după un calendar stabilit de MEC. Evaluarea psihosomatică a copiilor va fi înlocuită cu declarație pe proprie răspundere a părinților/tutorilor legali și recomandarea eliberată de grădinița pe care au frecventat-o.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că Evaluarea Națională va începe la 15 iunie, iar examenul de Bacalaureat - la 22 iunie, cu mențiunea că, la bac, se vor susține întâi probele scrise, urmate de probele orale. Examenele se vor desfășura, de asemenea, cu cel mult 10 elevi în clasă, în condiții de respectare a distanțării, a mai precizat ministrul.

Lasă un comentariu