ȘTIRI * ȘTIRI * ȘTIRI

Distribuie pe:

O FERMĂ DE FLORI A TRANSMIS UN MESAJ SPECIAL TURIȘTILOR CARE RATEAZĂ ÎN ACEST AN LALELELE ÎNFLORITE

Olanda este vizitată în fiecare an de turiști veniți să admire câmpurile colorate de lalele, însă coronavirusul a suspendat multe planuri de călătorie, iar vizitatorii au fost absenți în acest an. De aceea, Dutch Daffodils, o fermă familială olandeză de flori, și Tulips in Holland, un blog de călătorie dedicat lalelelor din această țară, s-au aliat pentru a crea un mesaj special dedicat celor întristați de faptul că nu pot vedea florile în acest an, relatează miercuri CNN.

“Am tăiat lalelele puțin mai devreme pentru a scrie acest mesaj. Din partea familiilor noastre pentru ale voastre!”, a transmis Dutch Daffodils pe Facebook, alături de mesajul “Ne vedem anul viitor”, scris în câmpul de flori, lângă o inimă.

“Sperăm ca asta să vă înveselească puțin ziua și sperăm să vă vedem anul viitor! Multă dragoste!”, se arată în mesajul semnat de Dutch Daffodils și Tulips in Holland.

Olanda are peste 38.000 de cazuri confirmate, potrivit datelor de la Universitatea Hopkins.

De la izbucnirea epidemiei virale, industria turismului a fost afectată în mod semnificativ după ce numeroase țări au interzis sosirea turiștilor străini. Ca urmare, multe hoteluri și alte industrii conexe turismului au avut de suferit, notează CNN.

 

SUA – FACEBOOK VINE ÎN AJUTORUL ABSOLVENȚILOR PROMOȚIEI 2020 CU O CEREMONIE DE ABSOLVIRE ONLINE

Absolvenții promoției 2020 nu vor avea parte de pompa și festivitățile care însoțesc în mod tradițonal ceremoniile de absolvire din Statele Unite, așa că Facebook le-a sărit în ajutor, cu un eveniment online la care vor participa mai multe vedete, informează DPA.

Marți, Facebook și Instagram au anunțat planurile de a sărbători absolvenții promoției 2020 printr-un eveniment de streaming, în luna mai, având-o drept vorbitor, în deschidere, pe celebra Oprah Winfrey.

Programat pentru data de 15 mai, “#Graduation2020”: “Facebook and Instagram Celebrate the Class of 2020” va include, de asemenea, mesaje din partea unor vedete precum Awkwafina, Jennifer Garner, Lil Nas X și Simone Biles, în timp ce Miley Cyrus va interpreta melodia “The Climb”.

“# Graduation2020” va putea fi urmărit în întregime prin Facebook Watch pe aplicația Facebook, iar părți ale acestuia vor fi postate pe contul de Instagram oficial al Facebook.

 

UN URS FUGAR...

Un urs fugar, dat în urmărire din iulie 2019 și vizat de un ordin de împușcare pe loc, a fost în cele din urmă capturat, au anunțat autoritățile din nordul Italiei, citate miercuri de DPA.

Ursul în cauză, cunoscut sub indicativul M49, a dispărut în sălbăticie după ce fusese capturat prima dată de rangerii unui parc zoologic, reușind atunci să escaladeze patru garduri, inclusiv unul electric.

A fost capturat pentru a doua oară marți și readus în parcul zoologic din care evadase, au precizat într-un comunicat autoritățile din provincia Trento.

Animalul, care cântărește 167 de kilograme, se află “într-o formă fizică bună” și a fost plasat într-un spațiu îngrădit în care trăiește și o femelă, au precizat oficialii italieni.

În ultimele luni, M49 a fost văzut de mai multe ori în sălbăticie, dar și în proximitatea unor așezări umane, și a atacat mai multe animale de fermă.

Fermierii din asociația Coldiretti s-au declarat “profund ușurați” de vestea capturării ursului, în timp ce reprezentanții filialei italiene a WWF (World Wide Fund for Nature) consideră că evenimentul reprezintă “o veste îngrozitoare și tristă pentru conservarea naturii din țara noastră”.

După evadarea lui M49, Maurizio Fugatti, președintele provinciei Trento, a emis inițial un ordin de împușcare dacă ursul era văzut în proximitatea așezărilor umane, însă oficialul italian a fost aspru criticat pentru acea decizie.

În urma criticilor primite, autoritățile locale au hotărât modificarea ordinului pentru a prioritiza capturarea în viață a animalului.

Lasă un comentariu