COMUNICAT DE PRESĂ

Distribuie pe:

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, s-a întâlnit cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Mureș și Consiliului Județean al Elevilor pentru a discuta despre provocările finalului de an școlar și modul în care vor decurge Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat 2020 în județul Mureș.

Potrivit conducerii ISJ Mureș, 5.293 de elevi din județul Mureș se pregătesc să susțină anul acesta Evaluarea Națională, iar 3.745 vor susține examenul de Bacalaureat. “Pentru pregătirea acestor elevi, o direcție pe care Instituția Prefectului se va implica în perioada imediat următoare este dezinfecția sălilor de clasă înainte de întoarcerea la cursuri a elevilor din anii terminali, adică în data de 2 iunie. În plus, ne vom asigura că vor fi dezinfectate școlile și înaintea susținerii probelor la Evaluarea Națională și Bacalaureat. Totodată, am primit asigurări că vor fi luate toate măsurile de protejare a sănătății elevilor și profesorilor în momentul susținerii probelor prin respectarea distanțării sociale”, a spus prefectul județului Mureș, Mara Togănel.

În același timp, una dintre preocupările principale ale elevilor în această perioadă este accesul la învățământul online. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Mureș, 14,92% dintre elevii din învățământul gimnazial, liceal, postliceal, preșcolar, primar și profesional din județul Mureș nu au acces la internet. “Cred că este un subiect care trebuie să ne preocupe. Chiar dacă în această perioadă dificilă personalul nedidactic din școli transmite testele și rezolvările acestora către elevii din comunitățile vulnerabile, necesitatea accesului la tablete pentru elevii mureșeni rămâne o provocare. Din datele primite, în județul Mureș sunt aproximativ 446 de elevi aflați în clasele a VIII-a și a XII-a, care nu au acces la astfel de device-uri”, a mai spus Mara Togănel, prefectul județului Mureș.

La întâlnirea desfășurată ieri, 5 mai, au luat parte inspectorul școlar general, Claudiu Bîndilă, inspectorul școlar general adjunct, Sabin Pășcan, președintele interimar al Consiliului Județean al Elevilor Mureș, Andrei Mureșan, și consilierul prefectului în relația cu școlile și societatea civilă, Alin Popoviciu.

Derularea examenelor naționale va rămâne o prioritate constantă a Instituției Prefectului - Județul Mureș în următoarea perioadă, iar prefectul județului Mureș va avea și alte întâlniri pentru a se asigura că anul școlar se încheie în cele mai bune condiții date de contextul actual, iar pentru examenele naționale vor fi respectate toate măsurile de siguranță, atât pentru protejarea elevilor, cât și a cadrelor didactice.

Lasă un comentariu