TELEFONUL MOBIL, CEA MAI PERICULOASĂ SURSĂ DE MICROBI ȘI VIRUȘI!

Distribuie pe:

Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) atrage atenția că, în pandemia de Covid-19, indiferent dacă purtăm mască și mănuși, indiferent cu ce călătorim când ieșim din casă și indiferent cât de atent păstrăm distanța socială, există un obiect asupra noastră, care este cea mai periculoasă sursă de microbi și viruși - telefonul mobil.

Prin urmare, acesta trebuie dezinfectat după fiecare ieșire afară, STS întocmind și un ghid pentru curățarea echipamentelor IT, în general, în care explică și ce substanțe se pot folosi în siguranță.

Astfel, când revii acasă, următorul lucru pe care trebuie să îl faci, după ce te speli pe mâini, este să îți dezinfectezi telefonul.

“Ia o cârpă moale, fără scame, umezește-o ușor într-o soluție de apă cu detergent și șterge suprafața echipamentului. Apoi, folosește o cârpă absorbantă pentru a usca dispozitivul. Evită lavetele abrazive, prosoapele de bumbac sau de hârtie.

Nu lăsa umezeala să pătrundă în fante. Asigură-te că nu a rămas soluție în spațiile înguste, folosind apoi un bețișor cu capete din bumbac.

Nu pulveriza niciodată soluție direct pe telefon și nu curăța niciodată afișajul ecranului cu o substanță care conține acetonă.

După această curațare, telefonul se va dezinfecta cu alcool izopropilic sau cu orice soluție pe bază de alcool având o concentrație de cel puțin 70%. Alcoolul nu trebuie aplicat niciodată direct pe dispozitiv, ci pe o lavetă subțire.

Anumite substanțe chimice și vaporii acestora pot avea efecte dăunătoare asupra materialelor plastice și a plăcilor metalice.

Nu folosi înălbitor, solvenți, substanțe de curățat geamuri sau pentru uz casnic, substanțe abrazive, agenți care conțin apă oxigenată sau spray-uri de curățare pulverizate direct pe echipament.

Nu pulveriza niciodată substanța de curățare direct pe ecran, deoarece poate să pătrundă în interior și să îl deterioreze.

La fel se curăță și se dezinfecteză laptopul, tableta și PC-ul. Înainte de a te apuca de treabă, asigură-te că echipamentul este oprit și deconectat de la sursa de alimentare.

De asemenea, când te întorci acasă de la serviciu sau de la cumpărături, nu uita să îți dezinfectezi portofelul, cardul, geanta și cheile. Sunt obiecte pe care le-ai atins cu mâinile contaminate și care sunt purtătoare de microbi.

Atenție și la inele, lănțișoare și cercei! Pot fi surse de infectare cu noul coronavirus, deoarece acesta rezistă pe suprafețele de metal până la 5 zile. Trebuie spălate bine și dezinfectate sau, cel mai bine, renunță la ele în aceste vremuri”, se arată în ghidul STS.

Lasă un comentariu