CONFERINȚĂ NAȚIONALĂ “REALITATEA PSIHOEDUCAȚIONALĂ ÎN MEDIUL ON-LINE”

Distribuie pe:

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Mureș, în colaborare cu Asociația Psy-Serenitas, organizează, online, în 3- 4 iunie, Conferința Națională CJRAE pe NET. Realitatea psihoeducațională în mediul on-line.

Scopul conferinței este de a sprijini profesioniștii care activează în cadrul Centrelor Județene de Resurse și Asistență Educațională - psihologii, logopezii și mediatorii școlari - în gestionarea mai eficientă a provocărilor lansate de educația on-line. În cadrul conferinței, dorim să abordăm aspecte privind particularitățile consilierii psihologice și logopedice în mediul on-line, caracteristici psihologice ale managementului grupului de elevi în clasele virtuale, dar și elemente ce definesc înțelegerea modului în care percepțiile colective ale fenomenelor de dată recentă sunt “modelate” de influențele on-line.

Pe parcursul celor două zile, sunt planificate patru webinarii. Accesul la conferințele web se face video și audio, pentru o interacțiune optimă între expozant și participanți. Fiecare activitate are o temă specifică și se va desfășura după următoarea structură: 35-45 de minute - timp alocat expozantului pentru prezentare, 15-20 de minute - timp alocat interacțiunii dintre invitat și video-auditori, aceștia având oportunitatea de a adresa întrebări prin intermediul chat-ului.

Conferința debutează astăzi, ora 10, cu webinar-ul pe tema “Organizarea și derularea on-line a demersului de terapie a tulburărilor de limbaj”, susținut de doamna conf. univ. dr. Carolina Bodea Hațegan, de la Universitatea “Babeș-Bolyai”, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Cluj-Napoca, președinta Asociației Specialiștilor în Terapia Tulburărilor de Limbaj din România (ASTTLR).

În aceeași zi, de la ora 14, specialiștii se întâlnesc în spațiul on-line cu domnul prof. univ. dr. Mircea Miclea, de la Universitatea “Babeș-Bolyai”, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Cluj-Napoca, pe tema “Servicii psihologice on-line pentru copii și adolescenți”.

Joi, 4 iunie, ora 11, activitatea va continua cu webinar-ul cu tema “Provocări ale consilierii și psihoterapiei on-line adresate tinerilor”, susținut de doamna prof. univ. dr. Anca Dobrean, de la Departamentul de Psihologie Clinică și Psihoterapie, Universitatea “Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca, psiholog clinician și psihoterapeut, iar de la ora 13 este programată conferința web având tema “Fenomenul educației on-line - abordare sociologică”, cu domnul prof. univ. dr. Horváth István, de la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea “Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca.

Participarea la conferințele web se face pe baza unei înscrieri, aceasta fiind gratuită, în limita a 300 de locuri. Dorința noastră este să avem contact în timp real, video și audio, pentru aceasta participanții trebuie să se asigure că au următoarele condiții minime: conexiune internet bună/foarte bună; preferabil acces de pe laptop, dar se poate și de pe telefon; cameră și microfon; instalarea aplicației .

Ne dorim ca acest proiect să fie o modalitate eficientă de realizare a unui schimb de bune practici, pentru a împărtăși din experiența profesională, cu privire la adaptabilitatea categoriilor profesionale ce activează în cadrul Centrelor Județene de Resurse și Asistență Educațională, la schimbarea tiparelor de oferire a serviciilor de consiliere, generate de evenimentele actuale.

Lasă un comentariu