O PRIETENIE MAI PUȚIN OBIȘNUITĂ

Distribuie pe:

În urmă cu aproape 10 ani, Joao Pereira de Souza a găsit un pinguin sud-american Magellan acoperit cu ulei și înfometat, pe o plajă de pe o insulă în largul coastei Rio de Janeiro. O prietenie incredibilă s-a născut în acel moment.

Pinguinul, care trăiește în mod normal pe coastele Patagoniei, în Argentina și Chile, la o distanță de 4.000-8.000 de km, a devenit un companion credincios, înotând în fiecare an de la cuibul său până la insula unde trăiește pensionarul care i-a salvat viața, unde stă timp de opt luni. “Îmi place pinguinul, este ca propriul meu copil și cred că pinguinul mă iubește”, a declarat Pereira de Souza într-un interviu acordat postului Globo TV, interviu în care pasărea scotea sunete de bucurie recunoscându-și prietenul său uman. “Nu-i permite nimănui să-l atingă. Îi ciupește dacă cineva o face. El se instalează în poala mea, mă lasă să-l spăl, îmi permite să-l hrănesc și să-l ridic în brațe”, a declarat Pereira, care a numit pinguinul Dindim.

Pereira de Souza consideră ca Dindim a format o legătură de suflet cu el după ce l-a găsit eșuat pe plajă și l-a dus acasă. Timp de o săptămână i-a curățat penele de gudron, l-a hrănit zi de zi cu pește, apoi l-a dus înapoi la mare pentru a-l lăsa să plece. “Dar el nu a plecat, a stat cu mine timp de 11 luni, iar apoi, doar după ce i-au crescut pene noi, a dispărut. Toată lumea a spus că nu se va întoarce, dar el m-a vizitat de fiecare dată în ultimii patru ani. El ajunge în iunie și pleacă în februarie în fiecare an. A devenit mai afectuos și pare chiar mai fericit să mă vadă”. Biologul Joao Paulo Krajewski, care l-a intervievat pe Pereira de Souza, a declarat pentru ziarul The Independent: “N-am mai văzut așa ceva până acum. Cred că pinguinul crede că Pereira face parte din familia lui și, probabil, că este un pinguin, de asemenea. Când îl vede dă din coadă ca un câine și țipă de bucurie”. (sursa - cunoastelumea.ro)

 

Lasă un comentariu