DIANA BELBIȚĂ: “ÎMI DORESC SĂ FAC ISTORIE PENTRU ROMÂNIA”

Distribuie pe:

Răsturnare de situație în cazul Dianei Belbiță. “Prințesa Războinică” a revenit la sentimente mai bune față de România, după ce a aflat când, unde și împotriva cui va avea loc următoarea luptă în UFC. Sportiva, născută la Strehaia, vrea să câștige și să obțină prima victorie “tricoloră”, în cea mai importantă promoție de MMA în lume. Diana Belbiță abia așteaptă să se bată din nou în UFC. “Prințesa Războinică” are meci pe 15 iulie, în Abu Dhabi, împotriva gruzinei Liana Jojua. “Aș putea spune că am o mulțime de emoții, dar adevărul e că tot ce simt e nerăbdare. A fost o perioadă destul de dificilă pentru toată lumea, din cauza virusului Corona, dar a fost o perioadă pe care eu am dedicat-o în totalitate sportului și care m-a ajutat să evoluez. Această luptă a fost inițial programată pentru 13 iunie în Kazakhstan, dar din cauza restricțiilor de călătorie a fost reprogramată pentru 15 iulie, așa că pot spune că m-am antrenat dublu. Despre scăderea în greutate vorbesc mereu cu groază. Nu am mai atins ciocolata de mult timp, prea mult timp ca să îmi mai amintesc când a fost ultimă dată când am mâncat o ciocolată. Sunt entuziasmată că voi lupta pe Insula YAS. Noi îi spunem Fight Island, deoarece e un concept nou și apreciez toată munca pe care UFC o depune pentru ca noi, luptătorii, să putem să ne facem treaba în siguranță”, a declarat Diana Belbiță pentru telekomsport.ro. În octombrie 2019, atunci când a pierdut meciul de debut în UFC, în fața englezoaicei Molly Mccann, Belbiță a fost dezamăgită de valul de critici pe care l-a primit din România, imediat după eșec. Atunci, sportiva a luat o decizie radicală, declarând că nu vrea să mai reprezinte România, ci Canada. Între timp, Diana pare să fi revenit asupra deciziei. “Despre șansele mele de a câștiga această luptă, pot spune că sunt chiar mai încrezătoare decât de obicei. Mi s-a reproșat de câteva ori că am prea multă încredere în mine, ei bine... de data asta am și mai multă. Îmi doresc foarte mult să obțin prima victorie a României în UFC, să fac istorie, așa cum îmi place mie să spun și nu o să accept să existe ceva care să mă oprească. Eu și echipa mea am muncit enorm de mult pentru a ajunge aici și pentru a fi pregătită pentru această luptă, așa că nu voi face nici măcar un pas înapoi. Voi lupta pentru mine în primul rând, pentru echipa mea și pentru toți acei oameni care au fost lângă mine, chiar și atunci când am fost jos. Restul să se abțină de la a comenta. Până la lupta mea, voi mai trăi niște emoții, deoarece colegul meu, Kyle Nelson, va lupta pe 27 iunie în Las Vegas”, a completat “Prințesa Războinică”. Anul trecut, Diana Belbiță a semnat un contract pentru trei lupte cu UFC, devenind astfel a doua luptătoare din România care semnează cu promoția din Nevada, după Cristina Stanciu. Până acum, “Prințesa Războinică” are în palmares 13 victorii și cinci înfrângeri în MMA.  

 

CANOTORII ROMÂNI SE ANTRENEAZĂ, ÎN CONDIȚII DE SIGURANȚĂ, PENTRU TREI CAMPIONATE EUROPENE

După revenirea seniorilor din Lotul Român de Canotaj, la Complexul Sportiv Național Snagov, pe data de 15 mai, a venit acum și rândul juniorilor. În momentul de față, activitatea se desfășoară în mod normal la CSN Snagov (Baza Nouă), iar sportivii se pregătesc intens pentru viitoarele competiții. Primele măsuri de relaxare a restricțiilor le-au permis seniorilor din Lotul Român de Canotaj să revină, de pe 15 mai, în cantonament la Complexul Sportiv Național Snagov, după mai bine de două luni în care s-au antrenat la domiciliu, sub stricta supraveghere a antrenorilor. Săptămâna trecută, și juniorii au revenit la CSN Snagov (Baza Nouă). Acest lucru a fost posibil doar după o testare amplă a sportivilor, la domiciliul acestora. Demersul a fost realizat printr-o mobilizare exemplară a 21 de Direcții Județene de Sănătate Publică și a Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București, de care aparțin sportivii. Lotul de Juniori este format din 65 de sportivi. În momentul de față, activitatea se desfășoară în condiții normale, iar canotorii se pregătesc intens pentru viitoarele competiții. Jocurile Olimpice de Vară de la Tokyo au fost amânate pentru anul viitor, dar sportivii au totuși în față un sezon competițional aproape complet. Pe 5-6 septembrie, la Duisburg (Germania), va avea loc Campionatul European Under 23. Urmează, pe 26-27 septembrie, la Belgrad (Serbia), Campionatul European de Canotaj la Juniori. Pe 9-11 octombrie, Poznan (Polonia) va găzdui Campionatul European de Canotaj. “Chiar dacă multe competiții importante s-au anulat anul acesta, în contextul Pandemiei de COVID-19, avem totuși în fața noastră trei Campionate Europene la diferite categorii, programate pentru toamna acestui an. Avem, așadar, obiective mari și în acest an. Sportivii se antrenează acum, în mod normal, respectând însă un protocol strict de siguranță. Ne propunem rezultate remarcabile la Campionatele Europene. Canotorii noștri muncesc din greu pentru a aduce acasă medalii care să îi facă mândri pe români. Cât despre amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice, privim acest lucru ca pe o oportunitate de a ne pregăti un timp mai îndelungat. Întotdeauna e bine să privești partea plină a paharului, iar sportivii sunt determinați să profite de perioada mai lungă de pregătire, pentru a deveni mai puternici”, declară Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj.

 

S-A AFLAT UNDE SE VA JUCA MECIUL JUVENTUS - LYON, DIN LIGA CAMPIONILOR!

Echipa Olympique Lyon va juca la Torino, în august, partida retur cu Juventus, din optimile Ligii Campionilor, au declarat surse din club pentru AFP. În tur, francezii s-au impus cu 1-0. “Da, cu siguranță, decizia oficială se va lua după ședința Comitetului Executiv al UEFA de miercuri. Meciul va fi la începutul lui august”, a precizat sursa respectivă. Lyon, în lotul căruia se află și portarul român Ciprian Tătărușanu, s-a impus la limită pe 26 februarie, acasă, în fața torinezilor, înainte ca Liga Campionilor să fie întreruptă din cauza pandemiei de coronavirus.

 

ROMÂNIA ȘI-A AFLAT GRUPA DE CALIFICARE LA CE2022 DE HANDBAL MASCULIN!

Naționala de handbal masculin a României va evolua în grupa a VIII-a de calificare la Campionatul European din 2022, cu reprezentativele Suediei, Muntenegrului și Kosovo, conform tragerii la sorți de marți, de la Viena. România a făcut parte din urna a treia valorică la tragerea la sorți. Cele opt grupe de calificare sunt formate din câte patru echipe, în total 32 de reprezentative, care vor lupta pentru 20 de locuri calificante. Națiunile gazdă, Ungaria și Slovacia, alături de campioana europeană Spania și finalista ultimei ediții Croația, sunt direct calificate la turneul final. Celelalte 20 de echipe se vor califica astfel: primele două clasate din fiecare grupă, plus încă patru reprezentative de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament. Acestea vor fi determinate într-un clasament separat, format doar din echipele de pe locul 3 (opt în total), în care se vor lua în calcul doar rezultatele obținute cu formațiile de pe primele două locuri din fiecare grupă. Partidele de calificare se vor desfășura între 4 noiembrie 2020 și 2 mai 2021. Turneul final va avea loc în Ungaria și Slovacia, între 13 și 30 ianuarie 2022.

“Suedia e favorită clară. Ne batem cu Muntenegru!”

Selecționerul României a declarat, după tragerea la sorți: “Avem o șansă mare, după 26 de ani, de a califica echipa României la această mult râvnită competiție continentală. Tragerea la sorți ne-a repartizat într-o grupă cu o favorită clară, Suedia. Noi și Muntenegru avem 50%-50%. Muntenegru are puțin mai multă experiență la acest nivel. Kosovo este dezavantajată pe hârtie și probabil că pleacă cu ultima șansă, dar am convingerea că niciun meci nu va fi ușor”. Fortuneanu spune că pandemia nu ar trebui să afecteze mai mult o anumită echipă: “Pandemia a fost la fel pentru toată lumea, iar sportivii au stat departe de terenuri, mult timp, pregătindu-se fiecare cum a putut. Toată lumea pleacă de pe picior de egalitate. Pariul meu pentru această calificare este echipa, iar mariajul între cele două generații sper să ne aducă o calificare”, a mai declarat Rareș Fortuneanu, după tragerea la sorți.

 

CAZURILE DE CORONAVIRUS CRESC ÎN SPORTUL AMERICAN. NFL ȘI WWE, RECENT AFECTATE

Mai mulți jucători de la Dallas Cowboys și Houston Texans au fost testați pozitiv cu COVID-19, a anunțat, luni, site-ul oficial al ligii de fotbal american (NFL). Pozitiv a fost depistat și un wrestler din WWE, motiv pentru care înregistrările show-urilor au fost temporar suspendate. Clubul Dallas Cowboys a refuzat să confirme informația: “Din cauza legilor federale și locale privind confidențialitatea, nu suntem în măsură să furnizăm informații privind sănătatea angajaților noștri”. Potrivit NFL Network, niciun jucător testat pozitiv nu a revenit la sediul cluburilor, ei fiind obligați să se antreneze individual, la distanță, până la 26 iunie. Debutul sezonului în NFL este prevăzut pe 10 septembrie. În schimb, WWE nu a avut nicio problemă să își desfășoare show-urile în pandemie. Cu toate acestea, săptămâna aceasta, un wrestler din pepiniera companiei lui Vince McMahon a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Deoarece WWE a folosit wrestlerii de perspectivă, pe post de spectatori, la ultimele show-uri, este posibil ca și alți angajați să fie infectați. Prin urmare, înregistrările de săptămâna această au fost sistate până la încheierea anchetei epidemiologice.

 

COVID-19 AMÂNĂ ÎNCĂ PATRU MECIURI DIN LIGA 1

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat programul etapelor patru și cinci din playoff, respectiv cinci și șase din playout, iar meciurile echipelor FC Botoșani și Dinamo au fost amânate. FC Botoșani și Dinamo, echipe care se confruntă cu cazuri de Covid-19, nu vor evolua nici în următoarele două runde. Astfel, FC Botoșani - CFR Cluj, și Dinamo - Sepsi, din etapa a patra a playoff-ului, respectiv etapa a cincea a playout-ului, vor fi reprogramate pentru o dată ulterioară. Același lucru se va întâmpla și cu partidele Gaz Metan - Botoșani, și Dinamo - Voluntari, din runda a cincea a playoff-ului, respectiv runda a șasea a playout-ului. De precizat că partidele restante din etapele a 3-a play off/out și a 4-a play-out Universitatea Craiova - FC Botoșani, FC Dinamo - Chindia, respectiv FC Hermannstadt - FC Dinamo vor fi, de asemenea, reprogramate.

 

Lasă un comentariu