“CUVÂNTUL LIBER” VĂ APARȚINE - ȘTIRI DIN JUDEȚ

Distribuie pe:

Vă relatăm o știre de la Crăiești (Reghin) care, la prima vedere, pare o veste banală, dar analizată mai profund, ne dezvăluie că și în comunele mai anonime de la marginea județului se pot petrece lucruri frumoase.

La începutul lunii iunie 2020, apărea pe “Internet” știrea că la Crăiești nr. 137 se deschide o “Pizzerie” care va produce pizza, crispy, sandwich, shaorma, palaneț, desert, răcoritoare, platouri, meniu înmormântare etc.

Ni se pare o noutate pentru zona noastră că marfa se poate livra la comandă, la domiciliu, având zonă de deservire satele comunei, Milășel și Lefaia, dar și Râciu, Sânmărtin, Urmeniș, Silivaș, Milaș (jud. Bistrița Năsăud), Fărăgău etc.

Întreprinzătorii sunt o tânără familie, care a cumpărat o mică proprietate în Crăiești (Reghin) în anii trecuți.

Patronii “modestei” afaceri sunt, Trașcă Liviu Ioan, născut în anul 1989, 24 februarie, în municipiul Târgu-Mureș, cu soția, doamna Cristina Trașcă. Sunt o familie cu doi copii.

Patronul Trașcă Liviu Ioan este calificat ca brutar-patiser și are o experiență de muncă și în străinătate (Irlanda).

Având în vedere vârsta întreprinzătorilor (patronul născut în 1989), locul pe care și l-au ales la o intersecție de drumuri ( Reghin - Cluj, Târgu-Mureș - Râciu - Cluj, Târgu-Mureș - Crăiești - Bistrița) este o zonă cu două unități economice și cu posibilități de aprovizionare cu materia primă.

Autorul prezentării actualei știri este impresionat de tinerețea întreprinzătorilor, de faptul că sunt născuți la oraș și vor să muncească și în mediul rural, că au calificare în domeniu, că au curaj să înceapă o afacere cât de mică în forme moderne, în țara natală.

Poate că au în suflet și în sânge versurile:

“De-ar fi pâinea, bună, rea,/ Tot mai bine-n țara ta”.

P.S. Demersul tinerilor, evocat mai sus, presupune desigur și înființarea câtorva locuri de muncă, cât de puține, dar importante pentru România la ora actuală.          

Lasă un comentariu