SUTE DE GOSPODĂRII DIN JUDEȚ, GRAV AFECTATE DE PLOI TORENȚIALE ȘI INUNDAȚII!

Distribuie pe:

În ultimele 48 de ore, în urma ploilor abundente, pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină pentru evacuarea apei din curți, subsoluri, demisoluri, pivnițe și pentru curățarea de drumuri și podețe blocate din cauza alunecărilor de teren, în șase localități din județ, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Mureș.

În total au fost afectate: peste 220 de gospodării, 17 curți, 11 beciuri, patru demisoluri/subsoluri, cinci case, un magazin, a fost spălat drumul pe o lungime de aproximativ 3km și s-au curățat peste 30 de podețe, forțele alocate în teren fiind: prefectul județului, Mara Togănel, inspectorul șef al ISU Mureș, col. Călin-Ioan Handrea, trei echipaje SVSU, 41 de subofițeri. Au fost utilizate 12 autospeciale, 13 motopompe, două buldoexcavatoare, trei echipaje SVSU. La intervenții au participat, de asemenea, angajați din partea CNAIR district Sărmășel și district Reghin.

Joi, 18 iunie, ISU Mureș a fost solicitat să intervină în cazul producerii de inundații în urma unei ploi torențiale, pentru evacuarea apei de la două subsoluri, două demisoluri si o curte din Reghin, strada Simion Bărnuțiu, acțiunea durând aproximativ 8 ore.

În aceeași zi, s-a intervenit în cazul producerii de inundații în urma unei ploi torențiale în localitatea Suseni. A fost afectată aproximativ 50% din localitate, peste 200 de gospodării, trei case, cinci beciuri, DN15 pe o lungime de doi kilometri, precum și 30 de podețe. Au intervenit, pentru evacuarea apei, pompierii militari de la Detașamentul Reghin, Punctul de Lucru Deda, Detașamentul Târgu-Mureș, cu 20 de subofițeri, cinci autospeciale și cinci motopompe, alături de angajați de la CNAIR - district Reghin. Intervenția a durat aproximativ 8 ore.

Tot joi, 18 iunie, s-a intervenit pentru evacuarea apei în cazul producerii de inundații, la două locuințe, două subsoluri și șase curți în Sovata. Au intervenit, pentru evacuarea apei, pompierii militari de la Punctul de Lucru Sovata și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Sovata; seara, pompierii s-au deplasat la Silivașu de Câmpie, pentru decolmatarea unei porțiuni de carosabil de aproximativ un kilometru.

Au intervenit, timp de două ore, pentru curățarea/spălarea drumului de nămol și pietriș, pompierii militari de la Secția Sărmașu și ai CNAIR - district Sărmășel, cu un buldoexcavator.

Ieri noapte, ISU Mureș a fost solicitat să intervină în cazul producerii de inundații în urma unei ploi torențiale în localitatea Filea. În total au fost afectate 19 gospodării, 16 curți, un magazin alimentar și două gospodării. În acțiune au fost implicați pompierii militari de la Punctul de Lucru Deda, Detașamentul Reghin și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Deda, cu trei autospeciale, trei motopompe și un buldoexcavator din partea primăriei Deda. Intervenția a durat aproximativ 3 ore, operațiunile continuând ieri dimineață în localitatea Măgherani, pentru evacuarea apei dintr-o curte și o locuință, acțiune la care au participat pompierii militari de la Garda de Intervenție Miercurea Nirajului și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Miercurea Nirajului.

Așadar, ISU Mureș, la datorie!

 

Lasă un comentariu