CERERE DE REVOCARE A RENATEI WEBER DIN FUNCȚIA DE AVOCAT AL POPORULUI

Distribuie pe:

Liberalii au depus, luni, la Parlament cererea de revocare din funcția de Avocat al Poporului a Renatei Weber.

“Am demarat astăzi procedurile de revocare din funcția de Avocat al Poporului a doamnei Renate Weber. Primul pas îl constituie depunerea cererii de revocare pe care o semnează liderul de grup al PNL de la Senat și subsemnatul, în calitate de lider de grup de la Camera Deputaților. Cererea de revocare a fost depusă astăzi la Biroul permanent și în principiu are două capete de acuzare. Primul capăt de acuzare este cel referitor la conflictul de interese în care se găsește doamna Renate Weber - un slujbaș al statului și al poporului. Practic, doamna Renate Weber, prin acel atac la Curtea Constituțională a României, își protejează propria pensie specială de care beneficiază în calitate de Avocat al Poporului, iar al doilea capăt de acuzare în solicitarea noastră de revocare este depășirea mandatului constituțional prin instituirea mecanismului de tortură pe spitalele COVID și sunt detaliate cele două aspecte. Sesizarea are și un caracter juridic destul de pronunțat”, a spus Florin Roman, înainte de ședința BEx a PNL, care are loc la sediul central al partidului.

El a arătat că au fost demarate discuțiile cu parlamentarii pentru sprijinirea acestui demers.

“Am observat că PSD sau o parte din PSD face scut în jurul doamnei Weber. Eu cred că acea parte din PSD care face scut în jurul doamnei Renate Weber va trebui să explice în zilele următoare, mai ales că se apropie două campanii electorale, cea de la locale și cea de la parlamentare, cum se face că 5 milioane de români care au muncit 30-40 de ani și primesc o pensie pe contributivitate nu sunt discriminați, iar specialii doamnei Renate Weber și ai PSD sunt bine mersi și nu are nimeni voie să-i deranjeze nici măcar cu o singură floare”, a adăugat Florin Roman.

Liberalul a susținut că Renate Weber a încălcat articolul 72 din Constituție, referitor la conflictul de interese.

“Vă solicităm să procedați la sesizarea comisiilor juridice ale Camerei Deputaților și Senatului, pentru audierea doamnei Renate Weber, Avocat al Poporului, în vederea întocmirii unui raport prin care să se propună Camerei Deputaților și Senatului întrunite în ședință comună, demiterea acesteia din funcția de demnitate publică în care a fost numit”, se arată în solicitarea depusă de liberali.

 

Lasă un comentariu