PARLAMENTUL A GĂSIT AC PENTRU COJOCUL CORUPȚILOR ȘI “ȘMECHERILOR”!

Distribuie pe:

În ședința de marți, 30 iunie 2020, Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat două proiecte de lege, inițiate de parlamentari PNL, care vor mai tăia din elanul corupților, demonstrându-le acestora că nu sunt de neatins.

Persoanele condamnate definitiv, fără pensii speciale

Cu 289 de voturi pentru și o abținere, deputații au adoptat proiectul de lege prin care persoanele condamnate definitiv pentru corupție să nu mai poată beneficia de pensii speciale.

Potrivit legii, nu vor mai beneficia de pensii speciale, dacă au condamnări definitive pentru corupție, judecătorii CCR, membrii corpului diplomatic și consular al României, personalul aeronautic civil navigant, membrii Curții de Conturi, personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor, personalul de specialitate criminalistică, tehnicienii criminaliști, militarii, polițiștii, funcționarii publici cu statut special și funcționarii publici parlamentari.

“Până când CCR (Curtea Constituțională a României) se va pronunța pe legea de impozitare adoptată de Parlament, avem măcar garanția că niciun beneficiar de pensie specială, care este condamnat pentru corupție, nu ne va mai râde în față, iar după ispășirea pedepsei să se înfrupte din gustul delicios al unei pensii speciale.

A fost nevoie de o luptă colosală, dusă în Parlament, pentru ca acest proiect să devină lege, pentru ca PSD să fie obligat să rupă frăția cu pensiile speciale pe care le-a înființat prin tot soiul de legi speciale”, a declarat, după adoptare, Florin Roman, liderul deputaților liberali.

Societățile cu acționariat ascuns, fără contracte din bani publici

În aceeași ședință, a fost adoptat și proiectul de lege care interzice atribuirea de contracte din bani publici către societăți comerciale cu acționariat ascuns. Astfel, dacă societatea refuză declararea acționarilor, este eliminată, obligatoriu, din procedura de atribuire.

Potrivit inițiatorilor, motivul este unul simplu: necunoașterea acționariatului nu poate determina, din timp, un prezumtiv conflict de interese între ordonatorul de credite și beneficiar.

“După promulgarea legii, un eventual caz Tel Drum nu mai poate fi un tun dat din bani publici. Astfel, punem capăt afacerilor dubioase de tip Tel Drum, folosite de Liviu Dragnea, pentru a se îmbogăți din bani publici”, afirmă inițiatorii legii.

***

Pentru a intra în vigoare, este necesar ca proiectele adoptate să fie promulgate de președintele țării și publicate în Monitorul Oficial.

Lasă un comentariu