MINISTRUL SĂNĂTĂȚII, NELU TĂTARU, LA TÂRGU-MUREȘ: “AM AJUNS CIUMA EUROPEI!”

Distribuie pe:

Nelu Tătaru a efectuat, ieri, o vizită la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, unde s-a întâlnit cu conducerea unității și cu reprezentanții cadrelor medicale.

Ministrul Sănătății a declarat, cu acest prilej, că România trece printr-un moment dificil ca urmare a înmulțirii cazurilor de COVID-19 și că s-a ajuns în această situație prin nerespectarea regulilor sau instigarea la nerespectarea lor: “Trăim un moment dificil. Dacă era să fim numai

noi, spuneam că suntem subiectivi. Dacă ne uităm în toată Europa și în toată lumea, nu avem cum să mai fim subiectivi. Alții sunt obiectivi cu noi și ați văzut că au niște reguli pe care ni le-au impus. Strigăm că am ajuns ciuma Europei. Cum am ajuns ciuma Europei? Nerespectând niște reguli sau instigând să nu respectăm niște reguli. Sistemul medical gestionează în acest moment situația, chiar dacă mai transferăm un pacient de la o Terapie Intensivă suprapopulată către o altă Terapie Intensivă. În zilele următoare, vom detașa personal în anumite spitale care sunt suport COVID și au o lipsă de personal. Rămâne, totuși, ca fiecare dintre noi să respectăm niște reguli, o conduită și să fim complianți la tot ce înseamnă episod pandemic, pentru a putea să ne gândim și la o perioadă în care putem să ne desfășurăm activitatea cvasi-normală”, a spus Tătaru.

Ministrul Sănătății s-a referit și la focarele de infectare cu noul coronavirus din unitățile medicale, făcând apel la personalul medical să fie precaut și să evalueze zilnic situația, întrucât “cei care dau sănătate trebuie să fie valizi”:

“Avem în țară, în acest moment, multe focare care s-au constituit în unități medicale și trebuie să avem corpul medical valid. (...) Precauțiile, anchetele epidemiologice în desfășurare și acel serviciu care ar trebui să existe în fiecare spital și care trebuie să evalueze în fiecare zi ce se întâmplă, atât ca infecție asociată actului medical, cât și contextul pandemic în care ne desfășurăm activitatea”, a mai spus Tătaru, citat de agerpres.ro.

Lasă un comentariu