CEA MAI RAPIDĂ ATLETĂ A ROMÂNIEI. A OBȚINUT 78 DE MEDALII PÂNĂ LA 21 DE ANI

Distribuie pe:

Marina Baboi, campioana națională în probele de 60 m, 100 m și 200 m, are în palmares, până la vârsta de 21 de ani, 178 de medalii, dintre care 133 sunt de aur. Marina se poate lăuda cu un palmares impresionant în atletism, în una dintre cele mai dificile probe, cea de sprint! Marina Baboi, cea mai rapidă atletă a noastră, din ultimii 2 ani, are în vitrina casei părinților ei un număr mare de medalii: 178, dintre care 133 sunt de aur, 36 de argint și 11 de bronz. Sportiva spune că cel care se ocupă de trofeele sale este tatăl său! „Acasă la Buzău sunt toate medaliile mele, pentru că părinții mei sunt niște colecționari înrăiți, toate sunt așezate frumos, în vitrine, este un adevărat altar acolo, când intri în sufragerie, sunt la Buzău, eu nu am acces la ele. Tata e șeful lor, el coordonează toate lucrurile" - Marina Baboi, campioană națională în probele de 60m, 100 m și 200m. Marina își amintește cu nostalgie cum a fost pentru ea 2019, an în care a participat la 45 de concursuri și a câștigat 24 de medalii de aur! „A fost de departe cel mai bun an al meu, a fost cel mai bun an al meu și pe plan internațional, am reușit să ajung în prima mea finală europeană la 200 m, lucru pe care nu l-am mai reușit până acum și m-am bucurat extraordinar. De departe, cel mai bun lucru pe care l-am realizat eu până acum" - a declarat Marina Baboi.

În august va participa la primul concurs din 2020

După o jumătate de an din 2020, în care majoritatea sporturilor au fost puse pe pauză, pentru Marina a venit și prima veste bună: peste două săptămâni va participa la primul ei concurs de după pandemie. „Am emoții, de acum, sunt foarte entuziasmată pentru că anul trecut, în perioada aceasta, sezonul se apropia de final, iar eu abia acum încep. Am foarte mari emoții și sunt extraordinar de încântată că o să înceapă" - Marina Baboi, campioană națională în probele de 60 m, 100 m și 200 m. Singurul regret pe care îl are este acela că va fi prima dată când părinții ei nu vor putea veni să o vadă la concurs, deoarece competiția va fi fără spectatori, așa cum impun noile regulile. „Părinții mei sunt foarte aproape de mine, dar ei au fost tot timpul acolo, ei m-au împins și m-au susținut, am plecat de acasă la o vârstă foarte fragedă și ei au fost de acord, s-au sacrificat mult pentru mine și le mulțumesc. Ce mă doare pe mine e faptul că părinții mei nu vor fi în tribună, nu neapărat restul spectatorilor, dar ei au fost absolut de fiecare dată în tribună, oriunde aș fi concurat și faptul că ei nu vor putea fi lângă mine e destul de dificil". Marina se bucură enorm că va participa la primul ei concurs din 2020 și spune că atât în starea de urgență, cât și în cea de alertă, ea s-a pregătit! Sportiva are două antrenamente pe zi, unul dimineața și unul după-amiaza și nu se abate de la programul ei. „Eu nu m-am oprit nici măcar o zi pe perioada acestei carantine, noi ne-am antrenat în fiecare zi , chiar de două ori pe zi. Am reușit să mergem undeva în afara Bucureștiului, eu și antrenoarea mea, ne-am antrenat pe câmpuri, pe unde am putut. A fost foarte dificil, nu am crezut că o să mai concurăm anul ăsta și mă bucur foarte tare că încep competițiile și că reușesc să iau startul"- Marina Baboi.

Visul ei: să ajungă la Jocurile Olimpice din 2024

Tânăra face atletism de la 9 ani și până acum a reușit să strângă un număr impresionant de medalii și de trofee! Deține recordurile Jocurilor Balcanice U20 la 60 m și 100 m și recordul Jocurilor Balcanice U18 la 100 m. Are 57 de titluri de campioană națională, 11 de vicecampioană și 3 medalii de bronz la finalele naționale la categoriile de vârstă Juniori, Tineret și Seniori. Este finalistă europeană U23 în proba de 200 m la Gavle în 2019, are în palmares o semifinală mondială în proba de 100 m U20 la Tempere, în 2018, și 7 semifinale europene la U23, U 20 și U18 în probele de 100 m, 200 m, 4x100 m și 4x400 m. Este de 6 ori campioană internațională a României. Marina are și o dorință pe care ar vrea să și-o împlinească! „Mi-aș dori să ajung la Olimpiadă, la un moment dat, este un lucru extrem de greu dar continui să visez la lucru ăsta și să muncesc pentru el" - a menționat Marina Baboi.

 

RĂZVAN BURLEANU ȘI-A ÎNDEPLINIT AMBIȚIA!

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, și-a arătat, odată-n plus, afinitatea pe care o are pentru fotbalul feminin. De data aceasta, într-un proiect întins pe ani de zile, la capătul căruia numărul de echipe femine în România s-a triplat. Comparativ cu anul 2014, când la startul competițiilor naționale s-au aflat 43 de echipe (27 cluburi), numărul echipelor a crescut cu peste 300%. Astfel, în urma centralizării cererilor de înscriere pentru sezonul 2020/2021, nu mai puțin de 144 de echipe, reprezentând 68 de cluburi, vor participa în întrecerile interne. Începând cu sezonul 2020/2021, vor exista 7 competiții dedicate fotbalului feminin: 3 ligi de senioare (L1, L2, L3) și 4 competiții la nivel juvenil (U17, U15, U13, U11). Spre comparație, în 2014 existau doar 3 ligi: două de senioare (Superliga și Liga 1) și una de junioare. Tot începând cu noul sezon, intră în vigoare și obligativitatea cluburilor de fotbal masculin din Liga 1 de a-și înscrie o echipă de fotbal feminin în Campionatul Național U15. Majoritatea cluburilor au optat pentru varianta înființării unei echipe proprii, deși au avut posibilitatea încheierii unui protocol de colaborare cu echipele de fotbal feminin deja existente.

Echipele din Liga 1, obligate să aibă echipă feminină

În acest moment, 10 echipe din Liga 1 au ales să-și pună la punct propriile echipe de fotbal feminin: OSK Sepsi, CSU Craiova, FC Botoșani, Hermannstadt, FC Voluntari, Dinamo, Gaz Metan, Astra, Academica Clinceni și Chindia Târgoviște. Restul de patru, FCSB, Poli Iași, CFR Cluj și Viitorul Constanța, au semnat protocoale de colaborare cu echipe feminine deja existente.

 

ANUNȚUL AȘTEPTAT DE TOATĂ LUMEA. CÂND VOM AVEA VAR ÎN LIGA 1?

Mai-marii fotbalului românesc au anunțat de mai mult timp că sunt aproape de implementarea VAR-ului în Liga 1. Între timp, s-au mai făcut pași în acest sens. Dacă luna trecută se vorbea despre lipsa de fonduri, acum se pare că pandemia de coronavirus a decalat puțin termenul de implementare a arbitrajului asistat video. „Am văzut discursul celor de la FC Botoșani și sigur că ne dorim să avem VAR. Noi am discutat cu partenerii noștri pentru a găsi soluții de finanțare. Ei au spus că ar putea fi pregătiți să-l implementăm din playoff-ul și playout-ul sezonului viitor. În același timp, dacă ne uităm la declarațiile lui Răzvan Burleanu, respectiv că e nevoie de aproximativ 8 luni pentru pregătirea arbitrilor, un termen realist, dacă punem cap la cap cele două informații, ar fi celălalt sezon. Deci în sezonul 2020/2021 nu vom avea VAR, ci în sezonul 2021/2022", a spus secretarul general al LPF, Justin Ștefan. LPF și FRF s-au tot contrat pe tema implementării sistemului VAR în Liga 1. La începutul acestei luni, președintele AFAN, Emilian Hulubei, a anunțat că sistemul VAR ar putea fi implementat în Liga 1 începând cu play-off-ul sezonului viitor. Chiar și președintele CCA, Kyros Vassaras, a vorbit recent despre implementarea VAR.

 

TURUL ROMÂNIEI ESTE PROGRAMAT ÎN PERIOADA 8-13 SEPTEMBRIE

Ediția din acest an a Turului ciclist al României va avea loc în perioada 8-13 septembrie, potrivit unui comunicat emis de Federația Română de Ciclism. Ediția a 53-a a Turului României, una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism rutier din Sud-Estul Europei și cel mai important eveniment sportiv internațional din țara noastră în 2020, potrivit comunicatului, este inclusă în calendarul competițional al Uniunii Cicliste Internaționale, la categoria 2.1. Cursa își propune să alinieze la start aproximativ 20 de echipe de cicliști ce vor parcurge un total de peste 800 km, traversând unele dintre cele mai spectaculoase zone ale României. Competiția va avea la bază un set dedicat de norme sanitare și va respecta toate reglementările medicale de prevenție și protecție în vigoare, în contextul pandemiei de coronavirus, precizează organizatorii. Turul României 2020 va debuta cu o cursă-prolog în Timișoara, aceasta fiind urmată de cinci etape: Timișoara - Oradea, Oradea - Cluj-Napoca, Târgu Mureș - Lacul Sf. Ana, Brașov - (Transfăgărășan) - Curtea de Argeș, iar etapa finală se va desfășura la București. Totodată, organizatorii își propun să reediteze, la un nivel superior, succesul evenimentului de anul trecut, câștigat de olandezul Alex Molenaar (Monkey Town - A Block CT). În 2018, cursa a fost câștigată de românul Serghei Țvetcov.

Lasă un comentariu