IOHANNIS: PSD, CU UN CINISM INIMAGINABIL, A TERGIVERSAT ADOPTAREA LEGII CARANTINEI ÎN PARLAMENT

Distribuie pe:

Președintele Klaus Iohannis a acuzat miercuri PSD că a tergiversat „cu un cinism inimaginabil" adoptarea Legii carantinei în Parlament, adăugând că „au apărut politicieni care au incitat la nesupunere".

„În timpul stării de urgență, situația a fost bine gestionată și am avut o creștere și atunci, dar pe urmă numărul de persoane infectate a intrat în descreștere. Intrând, pe urmă, în starea de alertă, au intervenit o serie de decizii ale Curții Constituționale și o serie de modificări legislative care au făcut gestiunea fenomenului epidemiologic mai dificilă. O etapă care mie mi s-a părut notabil de negativă a fost disputa în Parlament pe Legea carantinei și izolării. Chiar dacă cineva o să mă acuze că fac declarații politice pe pandemie, nu pot să nu văd că legea a fost elaborată, proiectul de lege a fost elaborat în regim de urgență de Guvern, trimis în Parlament, unde PSD-ul, nimeni altul, a tras de timp, într-un mod cinic, pe care nu l-a bănuit nimeni. Deci, cu un cinism inimaginabil, au ținut această lege săptămâni în Parlament și, în acest timp, publicul a primit impresia sau s-a cristalizat impresia că lucrurile nu sunt grave", a susținut șeful statului, într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, au apărut politicieni care „au incitat" la nesupunere, inducând în public impresia că lucrurile nu sunt grave.

„Au apărut politicieni care deschis au incitat la nesupunere, să nu purtăm mască, să ne vedem de treabă, să nu mai raportăm atâtea chestiuni și așa mai departe, inducând în public impresia că lucrurile nu sunt grave, că aceste măsuri nu sunt necesare. Știți foarte bine că în acele săptămâni, foarte multe persoane infectate, detectate, au părăsit spitalele, pur și simplu fiindcă Guvernului i s-a luat din mână un instrument important de gestiune. Deci, PSD-ul, cu un cinism inimaginabil, a tergiversat adoptarea acestei legislații, mulți politicieni au creat impresia că lucrurile nu sunt grave, că toată lumea se poate relaxa și în această perioadă situația epidemiologică s-a deteriorat grav. Așa am ajuns la cele 1.200 de cazuri zilnice pe care le avem acum. Și, din păcate, această evoluție va mai dura, chiar dacă măsurile luate acum de Guvern sunt cele corecte, dacă lumea începe să înțeleagă că treburile sunt serioase, că boala poate fi mortală, faptul că atâtea persoane au fost infectate în acele săptămâni va avea urmări pe toată vara", a adăugat președintele Iohannis.

 

 

Lasă un comentariu