55,66% RATA DE PROMOVARE ÎN JUDEȚUL MUREȘ

Distribuie pe:

Rezultatele finale obținute de cadrele didactice care au susținut proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar - sesiunea 2020 au fost publicate ieri, 11 august. În urma reevaluării lucrărilor contestate, în județul Mureș, procentul notelor peste 7 (șapte) obținute de candidații care au susținut proba scrisă este de 55,66% (în creștere cu 2,4%, comparativ cu rezultatele inițiale - 53,26%). Anul acesta, numărul total al contestațiilor depuse a fost de 158. Note între 7 și 9,99 au obținut 487 de candidați. Doi candidați au obținut nota 10 la disciplinele: istorie și limba și literatura română, pedagogia preșcolară și metodica desfășurării activităților instructiv-educative în grădinița de copii (educatoare).

În centrele de evaluare au fost notate 875 de lucrări, iar 5 lucrări au fost anulate, aflăm de la prof. Irimie-Matei Camelia, inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație și purtător de cuvânt la Inspectoratul Școlar județean Mureș. Domnia sa adăuga și că graficul ședințelor de repartizare poate fi consultat pe site-ul IȘJ Mureș.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau online (organizate de inspectoratul școlar), în perioada 12-14 august.

Lasă un comentariu