ORGANIZAȚIA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII - NU EXISTĂ DOVEZI DE TRANSMITERE A CORONAVIRUSULUI PRIN ALIMENTE

Distribuie pe:

Declarația reprezentanților OMS vine după ce oficialii din domeniul sănătății din China au afirmat că au detectat virusul pe alimente congelate importate, ridicând suspiciuni cu privire la siguranța transporturilor alimentare.

“Nu există nicio dovadă că alimentele sau lanțul alimentar participă la transmiterea acestui virus”, a declarat directorul executiv al OMS pentru urgențe în sănătate, Mike Ryan, în cadrul unei conferințe de presă.

“Cred că oamenii sunt deja speriați, suficient de temători, în pandemia de COVID-19. Este important să urmărim astfel de constatări. Și este important să nu minimalizăm dovezi științifice acolo unde le găsim, dar este important, de asemenea, ca oamenii să-și poată duce viața de zi cu zi, fără teamă. Oamenii nu ar trebui să se teamă de alimente, de ambalaje alimentare sau de procesarea sau livrarea alimentelor”, a spus Ryan.

Deși este posibil să nu existe dovezi că virusul infectează oamenii prin lanțul alimentar, site-ul OMS recunoaște că virusul poate trăi pe plastic până la 72 de ore, comentează presa internațională.

“Nu credem că noul coronavirus se poate transmite prin alimente. Dacă am înțeles bine, China caută virusul pe ambalaje, a testat sute de mii și a găsit foarte puține, sub 10 (eșantioane) pozitive”, a explicat cercetătoarea Maria Van Kerkhove.

“Alimentația noastră în ce privește COVID este sigură”, a dat asigurări Ryan, amintind de necesitatea respectării precauțiilor de utilizare, cum sunt spălarea pe mâini sau procesarea alimentelor.

Oficialii din domeniul sănătății raportează peste 20,7 milioane de cazuri de virus și peste 751.000 de decese, potrivit Universității Johns Hopkins. (surse - afp.com, usnews.com)

Lasă un comentariu