SIMONA HALEP A REVENIT ÎN ȚARĂ DUPĂ SUCCESUL DE LA PRAGA: “UN START BUN!”

Distribuie pe:

Simona Halep a revenit în țară după victoria de la Praga. După ce a câștigat Praga Open, Simona Halep, cu 21 de trofee WTA de simplu, a depășit-o pe Victoria Azarenka din Belarus (20), în clasamentul jucătoarelor aflate în activitate cu cele mai multe titluri câștigate în carieră. “A fost un turneu foarte bun și mă bucur că am reușit să-l câștig. Un start bun, după o perioadă foarte lungă, sunt bucuroasă”, a mărturisit Simona, la revenirea în România. În urma unui pariu, Simona s-a aruncat de fericire în apă: “Băieții, Arti cu Cosmin, au fost cu directorul de turneu într-o seară la hotel, pentru că nu am avut voie să ieșim, și am înțeles că au decis acolo că dacă eu o să câștig, să sar în apă și cu o zi înainte, după semifinală, am spus că dacă o să câștig finala, o să sar și eu cu ei”, a mărturisit Simona. În semifinale, Simona Halep a jucat împotriva Irinei Begu: “A fost un meci foarte greu, Irina a jucat foarte bine, dar s-a văzut că a fost obosită și poate eu am avut un mic avantaj în momentul acela, dar a fost un meci bun și m-am bucurat totuși că am jucat la un nivel înalt amândouă. Înseamnă mult, pentru că orice trofeu e important, și mai ales după 5-6 luni de pauză. Mi-am demonstrat singură că sunt motivată, concentrată și că am făcut treabă bună în perioada de pregătire”, a explicat campioana noastră. Simona Halep, locul 2 WTA, a anunțat, luni, că nu va participa la US Open, turneu de grand slam care va avea loc între 31 august și 13 septembrie, la New York: “Sănătatea, așa cum mereu am ales cea mai confortabilă decizie pentru sănătatea mea și cea mai bună, așa cum a fost și la Olimpiadă, acum câțiva ani, așa am decis și în momentul acesta. Bineînțeles că a fost dificilă această decizie, dar mă simt mult mai în siguranță așa. Nu sunt turnee, o să aștept să joc Roma și o să mă pregătesc acasă”, a mai spus Simo. Cinci jucătoare din România sunt acum în Top 100: “E un lucru extraordinar pentru țara noastră și pentru tenisul românesc. Sper să fim cât mai multe și sper să stăm cât mai mult acolo”, a mărturisit Simona Halep. “Am înnebunit” a glumit Halep, după ce a fost nevoită să stea în cameră timp de zece zile.

 

FLORIANA - CFR CLUJ, MIERCURI, ORA 22.00. PRIMUL PAS SPRE GRUPELE UEFA CHAMPIONS LEAGUE

Campioana Maltei, Floriana, dă piept cu CFR Cluj în primul tur preliminar al UEFA Champions League. Partida este programată miercuri, de la ora 22.00. Din cauza restricțiilor de zbor impuse de statul român, CFR Cluj a avut probleme cu deplasarea spre Malta. În cele din urmă, MAI a oferit o derogare pentru o cursă charter care a dus echipa lui Dan Petrescu în Malta.

Cine este Floriana, adversara CFR-ului din primul tur preliminar al UCL

Campioană la finalul sezonului trecut, Floriana a pus mâna pe trofeul cu numărul 26 la nivel intern. Fotbalul în Malta s-a oprit după 20 de etape, când oficialii au decis să oprească sezonul, din cauza pandemiei de coronavirus. Campioana Maltei are mulți jucători străini în lot. Nu mai puțin de patru brazilieni o așteaptă pe CFR Cluj în Malta: Tiago Fonseca, Marcelo Dias, Flavio Carioca și Francisco Silva. Floriana se mai bazează pe italieni, argentinieni, senegalezi sau internaționali Maltezi. Echipa este condusă de Riccardo Gaucci și antrenată de Vincenzo Potenza. Culorile clubului sunt alb-verzi, unul dintre cei patru antrenori italieni pe care i-a avut în ultimii șapte ani. La ultimele două participări în cupele europene, Floriana a jucat în UEFA Europa League, dar a pierdut de fiecare dată în preliminarii (turul 1) cu Elfsborg și Steaua Roșie Belgrad. Valoarea lotului Florianei FC este de mai bine de șase ori mai mică decât cota elevilor lui Dan Petrescu. Lotul lui CFR Cluj este evaluat de Transfermarkt la suma de 25,15 milioane de euro, în timp ce întrega formație malteză valorează doar 3,9 milioane de euro. Trebuie menționat că doar nouarul “feroviarilor”, Billel Omrani, este cotat la 2,8 milioane de euro. În comparație, cel mai scump jucător al maltezilor este tot purtătorul tricoului cu numărul 9, un mijlocaș ofensiv pe nume Kristian Keqi, care este cotat la 300.000 de euro. Acesta are 24 de ani, s-a născut în Italia și are și cetățenie albaneză. Fără îndoială, CFR Cluj pornește cu prima șansă la calificare, iar Dan Petrescu va trata partida cu maximă seriozitate. Centralul Laurent Kopriwa din Luxemburg va arbitra meciul Floriana - CFR Cluj, din primul tur preliminar al Ligii Campionilor. El va fi ajutat de asistenții Gilles François Becker, Joaquim Da Silva și Claude Ries, iar arbitri adiționali vor fi Jérémy Muller și Alain Durieux. Învingătoarea se califică în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor, învinsă, în turul al doilea preliminar al Ligii Europa.

 

SURPRIZĂ MARE! LADISLAU BÖLÖNI, LA UN PAS SĂ SEMNEZE CU VICECAMPIOANA! “EL ESTE ALESUL!”

Ladislau Bölöni este principalul favorit să preia formația Gent, din Belgia. Două înfrângeri în primele două meciuri ale sezonului și scaunul danezului Jess Thorup se clatină serios. Presa din Belgia anunță că Laszlo Bölöni este principalul favorit pentru a prelua echipa de la Thorup. “El pare alesul în acest moment”, scrie Het Laatste Nieuws, care notează că danezul Thorup ar urma să fie demis chiar în această săptămână. Belgienii privesc cu surprindere demiterea lui Thorup, antrenor care a fost numit în 2018, iar în două sezoane, deși a pierdut 24 de meciuri, echipa sa a lăsat mereu impresia unui fotbal bun și ofensiv. Thorup este fostul selecționer al Danemarcei U21, iar timp de trei sezoane a antrenat FC Midtjylland. Anul trecut, el a condus-o pe Gent pe poziția secundă a ligii belgiene. Dacă va ajunge la Gent, Bölöni ar putea debuta chiar într-un meci pe care posibila sa viitoare echipă ar urma să-l dispute contra fostei sale echipe, Antwerp.

Cine este KAA Gent, posibila destinație a lui Ladislau Bölöni

Koninklijke Atletiek Associatie Gent este un club înființat acum 156 de ani, care își joacă meciurile de pe teren propriu pe arena Ghelamco. Clubul este condus de Ivan de Witte, fostul președinte al ligii belgiene de fotbal. Gent a terminat sezonul trecut pe locul 2 și are un lot cotat la 84 de milioane de euro. Cel mai bine cotat fotbalist din lot este Roman Yaremchuk, a cărui cotă de piață ajunge la 9.5 milioane de euro. Elisha Owusu și Niklas Dorsch sunt următorii cu cote de 7.5 milioane de euro, respectiv 6 milioane de euro. Gent și-a pierdut cel mai bun jucător, golgheterul Jonathan David, vândut la Lille, în Ligue 1, pentru 30 de milioane de euro. Gent a cucerit titlul în stagiunea 2014-2015 și a terminat de trei ori în istoria sa pe locul 2 în clasament. Totodată, Gent are Cupa Belgiei în palmares (de trei ori), Supercupa Belgiei, dar și două Cupe UEFA Intertoto. În Europa, Gent a adunat 88 de meciuri, printre care două, recent, contra Viitorului. Mircea Rednic a antrenat-o pe Gent între octombrie 2013 și aprilie 2014. În noua ediție a UEFA Champions League, Gent va juca tur preliminar pentru accederea în grupe, acolo unde se va afla deja campioana, Club Brugge.

 

COMUNICAT FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE TENIS: “INSTANȚA SUPREMĂ CONFIRMĂ CĂ ALEGEREA UNEI CONDUCERI A FEDERAȚIILOR SPORTIVE NU NECESITĂ AVIZUL MTS”

Într-un comunicat postat pe site-ul său oficial, Federația Română de Tenis anexează decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție a României cu privire la conflictul iscat între FRT și MTS. “Instanța supremă confirmă cu titlu definitiv faptul că alegerea unei conduceri a federațiilor sportive nu necesită avizul MTS”, se arată în comunicatul Federației Române de Tenis, de pe site-ul său oficial. Prin Decizia civilă nr. 2979/30.06.2020, a cărei motivare a fost comunicată oficial, Înalta Curte de Casație și Justiție a României s-a pronunțat asupra temeiului pentru care MTS a refuzat finanțarea Federației Române de Tenis. Federația Română de Tenis anunță că va apela “de urgență” la instanță, “pentru recuperarea prejudiciului creat prin refuzul de finanțare din ultimii ani”, se mai arată în comunicatul FRT.

 

COVID-19 ÎN LIGUE 1 LA OLYMPIQUE MARSEILLE

Gruparea Olympique Marseille anunță că trei jucători au fost contaminați cu coronavirus, după ce duminică a fost testat pozitiv și Jordan Amavi. Olympique Marseille a precizat că a transmis informațiile ligii franceze, aceasta urmând să decidă dacă se va disputa meciul cu Saint-Etienne de vineri, din prima etapă a campionatului Franței.

 

Lasă un comentariu