RAREȘ BOGDAN: “LA TÂRGU-MUREȘ EXISTĂ PNL ȘI UDMR. CEI CARE ȚIN CU ADEVĂRAT LA ACEASTĂ ȚARĂ ȘI ÎNȚELEG INTERESUL NAȚIONAL, VOR DA VOTUL CĂTRE CEI CARE AU ȘANSA SĂ ÎI ZDROBEASCĂ PE REPREZENTANȚII UDMR DE LA PRIMĂRIA TÂRGU-MUREȘ ȘI DE LA CONSILIUL JUDEȚEAN M

Distribuie pe:

În această săptămână a avut loc evenimentul de prezentare a programului politic și administrativ pentru Președinția Consiliului Județean al lui Cristian Chirteș, președintele PNL Mureș.

Alături de Theodora Benedek, candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Târgu-Mureș, la eveniment au fost prezenți prim-vicepreședintele PNL, Ludovic Orban, și secretarul general PNL, Robert Sighiartău.

RAREȘ BOGDAN: “EXISTĂ DOI CANDIDAȚI, CARE, DACĂ NU ÎNȚELEG CĂ SINGURA ȘANSĂ PENTRU A BATE UDMR LA MUREȘ ȘI LA TÂRGU-MUREȘ SUNT CANDIDAȚII PNL, VOR FI DIRECT RESPONSABILI PENTRU CĂDEREA TÂRGU-MUREȘULUI ÎNTR-O ALTĂ ZONĂ DE INFLUENȚĂ”.

“Trebuie să conștientizați și să îi convingeți pe alegători cât de important este să ofere Transilvaniei și României o administrație liberală, românească, a orașului Târgu-Mureș și a județului Mureș. Nu ne putem permite să ne jucăm în această perioadă cu acest județ și cu acest oraș. Este cât se poate de clar că bătălia, aici, la Mureș, nu se dă între PNL și PSD, cum se dă mai peste tot în România. Aici, bătălia se dă între PNL și UDMR, adică anexa celor din PSD la tot ceea ce a însemnat atacul josnic la democrație, la stat de drept, la drumul european al României.

Știu că există doi candidați care, dacă nu înțeleg că singura șansă pentru a bate UDMR la Mureș și la Târgu-Mureș sunt candidații PNL, vor fi direct responsabili pentru căderea Târgu-Mureșului într-o altă zonă de influență. Sigur, eu mă bazez pe faptul că le va da Dumnezeu gândul cel bun măcar unuia dintre cei doi și vor înțelege cât de important este să își lase alegătorii sau să-i îndemne să se îndrepte spre Theodora Benedek și spre Cristian Chirteș, dar până atunci poate vor înțelege oamenii că niciunul dintre candidații noștri nu vor vorbi despre etnie, despre religie, pentru că e greu să vorbești despre aceste lucruri în Transilvania, pe care o cunoaștem cu toții și de unde suntem cu toții. Aici este un melanj cultural și confesional, este o cu totul altă abordare. În schimb, și aici vreau să-i atenționez pe toți cei care cred altceva, tot aici se cunoaște foarte bine articolul 1 al Constituției României și niciun reprezentant al Partidului Național Liberal nu va trece vreodată peste acest articol. Le atrag atenția tuturor celor care nu înțeleg încă ce înseamnă statul național suveran independent unitar și indivizibil, că nu se pot juca cu interesul național al acestei țări și cu interesul național al României.

Orice om responsabil se gândește la votul util. Orice om responsabil din Mureș știe un lucru: aici există PNL și UDMR. Oricine ține cu adevărat la această țară și înțelege interesul național al acestei țări, orice om de bună credință va da votul către cei care au șansa să îi zdrobească pe reprezentanții UDMR de la Primăria Târgu-Mureș și de la Consiliul Județean Mureș și aceia nu sunt decât Theodora Benedek și Cristian Chirteș. Vă amintesc de dialogul absolut uluitor pe care George Enescu îl poartă cu mama sa în momentul când pleacă la studii la Viena și o întreabă: “Mamă, eu acolo, la Viena, când voi fi întrebat ce sunt, ce să le spun colegilor mei de școală?” și mama sa îi spune: “Ai să le spui că ești român”. Iar Enescu, uitându-se spre mamă, îi zice: “Mamă, dacă le voi spune că sunt român nu o să creadă că mă laud?” Asta este România pe care noi vrem să o reconstruim. Cu bunul Dumnezeu înainte și nu uitați să iubiți România în fiecare zi! Fără patriotism și fără iubire de țară nu vom putea construi nimic. Doamne ajută!”

Robert Sighiartău: “La Primăria Târgu-Mureșului, bătălia este între Theodora Benedek și candidatul independent susținut de UDMR. ATÂT! Același UDMR care n-a reușit să performeze nicăieri din punct de vedere administrativ”

“Este extrem de important ca, în Târgu-Mureș, Partidul Național Liberal să aibă primar. De ce? Avem un candidat extrem de bun. Țin minte și acum discuțiile avute cu președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, cu echipa de conducere a Partidului, de stabilire a candidatului pentru Primăria Târgu-Mureș. Am ales un om care este din punct de vedere profesional un performer, cum zic americanii, a înființat cea mai tare unitate din România care tratează cazurile grave de infarct și ne lăudăm cu asta la nivel național. De asemenea, ea evaluează deja de ceva timp proiecte pe fonduri europene la Comisia Europeană ca și expert. Este omul care a salvat și salvează vieți și este aproape de inimile târgumureșenilor. Din păcate, din punct de vedere administrativ, de câțiva ani, inima municipiului nu mai funcționează cum trebuie. De câțiva ani, se vede foarte clar că inima administrativă a Târgu-Mureșului n-a mai funcționat la capacitate maximă, iar Theodora Benedek trebuie să devină primar al acestui municipiu, într-un județ emblematic pentru întreaga Românie, ca să repornească și să pună această inimă administrativă a Târgu-Mureșului la caracteristicile europene. Nu mai există turul 1 și turul 2. Nu mai există din cauza a două partide: PSD și UDMR, așa că, în 27 septembrie vom avea direct turul doi. La Primăria Târgu-Mureșului, bătălia este între Theodora Benedek și candidatul independent susținut de UDMR și de alte fracțiuni ale celor de la UDMR. Lucrurile sunt simple, trebuie să le spunem oamenilor că administrațiile liberale nu s-au uitat niciodată la culoarea omului, la religie sau la alte diferențe. Nu! S-au uitat la inima lui și s-au uitat la ceea ce poate să facă pentru comunitate. Uitându-ne la ce se întâmplă în țară - din păcate o spun - Uniunea Democrată Maghiară din România n-a reușit să performeze nicăieri din punct de vedere administrativ. Acesta este adevărul pur și asta trebuie să le spuneți și românilor, asta trebuie să le ziceți și românilor de etnie maghiară, asta trebuie să le spuneți sașilor, șvabilor și rromilor, noi nu ținem cont nici de culoare, nici de religie, ținem cont de un singur lucru: ca aceste comunități ale noastre să se dezvolte și să terminăm odată cu privitul spre Vest.

Vrem ca Europa să fie aici, la noi, în comunitățile noastre.”

THEODORA BENEDEK: “UN CANDIDAT A SPUS CĂ INTENȚIONEAZĂ SĂ TRANSFORME TÂRGU-MUREȘUL ÎNTR-O POARTĂ DE INTRARE ÎN ȚINUTUL SECUIESC. EU SPUN CĂ TÂRGU-MUREȘUL TREBUIE SĂ FIE POARTA DE INTRARE SPRE EUROPA”

“Suntem în anul 2020, când un candidat la Primăria municipiului Târgu-Mureș a spus că intenționează să transforme Târgu-Mureșul într-o poartă de intrare în Ținutul Secuiesc. Eu spun altceva, eu spun că Târgu-Mureșul trebuie să fie poarta de intrare spre Europa, a mureșenilor și a tuturor județelor din jurul Mureșului, pentru că în anul 2020 nu putem să rămânem prizonierii unor mentalități învechite și trebuie să gândim în spirit european. Trebuie să transformăm Târgu-Mureșul într-o poartă de intrare în Europa, făcând din el un oraș modern și un oraș viu. Cred că forța administrațiilor liberale se vede foarte bine în succesul înregistrat în orașele care au fost conduse și sunt conduse de primari liberali. Exemplele Clujului, Oradiei, al Aradului și Alba Iuliei vorbesc de la sine. Prin comparație, putem vedea eșecul administrațiilor de stânga sau al orașelor sau județelor păstorite de UDMR, care nu au reușit să atragă în județele lor fonduri necesare pentru dezvoltarea comunităților și au rămas prizoniere acelor mentalități învechite pe care eu sper că noi în anul 2020 vom reuși să le depășim.”

CRISTIAN CHIRTEȘ: “CEILALȚI REPREZINTĂ TRECUTUL, UN TRECUT DOMINAT CÂND DE O MAJORITATE PSD - UDMR, CÂND DE O MAJORITATE UDMR-PSD”

“Cu siguranță, unul din proiectele de bază de care trebuie să ne ocupăm este dezvoltarea Zonei Metropolitane Târgu-Mureș. Această asociație metropolitană pe care o avem doar pe hârtie nu funcționează nici astăzi. În 20 de ani, nu s-a reușit ca Primăria municipiului Târgu-Mureș să se așeze la aceeași masă cu Consiliul Județean Mureș. Asta o poate confirma președintele Ciprian Dobre, care poate spune cum orice proiect de dezvoltare pe zona metropolitană era blocat de către primarul care vrea să facă și din județul Mureș un județ blocat, așa cum a blocat municipiul Târgu-Mureș. Proiectele Theodorei Benedek vor fi proiectele județului Mureș, iar noi, ca și Consiliu Județean Mureș, vom avem datoria și obligația să sprijinim proiectele fiecărui primar, ale fiecărei administrații locale.

Mai avem două săptămâni și ceva până o să ne prezentăm în fața cetățenilor. Trebuie să le spunem tuturor și să le demonstrăm că noi, Partidul Național Liberal, reprezentăm viitorul și mai ales viitorul în viitoarea guvernare locală, județeană și națională. Trebuie să le spuneți tuturor mureșenilor că ceilalți reprezintă trecutul, un trecut dominat când de o majoritate PSD-UDMR, când de o majoritate UDMR -PSD. Ei, ceilalți, reprezintă sărăcia, repre-zintă corupția, reprezintă penalii, asta trebuie să le spuneți oamenilor”.

 

comandat de: PNL Mureș

cod AEP: 21200012

Lasă un comentariu