ÎI ÎNDEMN PE ALEȘI SĂ-ȘI ONOREZE PROMISIUNILE CU ONESTITATE ȘI RESPONSABILITATE

Distribuie pe:

Președintele Klaus Iohannis îi îndeamnă pe câștigătorii alegerilor locale să-și onoreze promisiunile, cu “onestitate și responsabilitate”, și face apel la autorități să organizeze tranziția de putere, la nivelul administrațiilor, cât mai rapid și fluent.

“Îi felicit pe toți cei care au câștigat mandate, dar îi avertizez că nu vor avea deloc o misiune ușoară, pentru că așteptările oamenilor sunt foarte mari. Îi îndemn, așadar, să își onoreze toate promisiunile, cu onestitate și responsabilitate, pentru a demonstra că se află în mod real în slujba celor care le-au încredințat destinele comunităților în care trăiesc. (...) Fac, totodată, un apel către autoritățile locale să organizeze tranziția de putere, la nivelul administrațiilor, cât mai rapid și fluent. Ne aflăm în plină criză sanitară, provocată de pandemia de COVID-19 și de implicarea tuturor factorilor - centrali și locali - depinde modul în care reușim să gestionăm această situație complicată”, a spus Iohannis, într-o declarație susținută la Palatul Cotroceni.

 

LA NIVEL NATIONAL 1.024 DE DEȚINUȚI AU VOTAT LA SCRUTINUL DE DUMINICĂ

Potrivit unui comunicat al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), 1.024 de deținuți și-au exercitat, duminică, dreptul de vot, la alegerile locale. ANP a precizat că 1.069 de persoane private de libertate, cu drept de vot, și-au exprimat în scris intenția de a se prezenta la urne, iar numărul deținuților custodiați duminică era 21.084.

Unitățile subordonate au raportat finalizarea activității de votare fără a fi înregistrate incidente sau manifestări de natură a perturba procesul electoral, a indicat sursa citată.

“Derularea, în 35 de unități penitenciare, fără înregistrarea de incidente și în condiții de maximă protecție, a primului proces de vot într-un context pandemic validează efortul instituțional promovat de personalul sistemului administrației penitenciare și acceptat de persoanele private de libertate. Aceluiași rezultat pozitiv se raliază reprezentanții structurilor implicate în organizarea procesului de vot și care au validat, încă o dată, o excelentă colaborare interinstituțională”, se arată în comunicat. (AGERPRES)

 

Lasă un comentariu