NOII ALEȘI LOCALI POT DEPUNE JURĂMÂNTUL ȘI ON-LINE!

Distribuie pe:

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a stabilit, luni seara (5 octombrie 2020), ca persoanele care au fost alese în funcții publice, în urma scrutinului din 27 septembrie, să poată depune jurământul și on-line, dacă se află în izolare sau carantină.

“Am propus ca persoanele alese la scrutinul electoral organizat în luna septembrie 2020, pentru alegerea primarilor, președinților consiliilor județene și a membrilor consiliilor locale și județene, să poată depune jurământul prevăzut în Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57 din 3 iulie 2019, privind Codul administrativ, fără prezența fizică, prin mijloace electronice de comunicare de la distanță, atunci când persoana în cauză se află în izolare sau carantină, în condițiile legii”, precizează CNSU.

În plus, secretarul de stat Raed Arafat a precizat că, după ce propunerea în acest sens a fost aprobată de CNSU, Guvernul trebuie să emită o hotărâre în acest sens, pentru a nu fi pus în dificultate procesul respectiv (de depunere a jurământului on-line). (L.P.)

Lasă un comentariu